Μπλακ άουτ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη – Ταλαιπωρία και ζημιές στις επιχειρήσεις

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις του γενικευμένου μπλακ-άουτ στη Θεσσαλονίκη, με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν την απόγνωσή τους για το πρόβλημα, που είναι άγνωστο πότε θα επιλυθεί.
Η περιοχή στην οποία εντοπίζεται το πρόβλημα περικλείεται από τις οδούς Πέτρου Συνδίκα, Χαλκιδικής, Ρήγα Φεραίου. Οπως αναφέρει η ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη είναι υπόγεια με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ο χρόνος αποκατάστασής της. Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα λόγω μίας υπόγειας διπλής βλάβης σε δύο μετασχηματιστές του δικτύου, την οποία επιχειρούν εδώ και ώρες να αποκαταστήσουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.
Ορισμένοι επιχειρηματίες πρόλαβαν να ανάψουν τις γεννήτριες για να σώσουν τα προϊόντα τους, ενώ άλλοι είδαν την περιουσία τους να χάνεται.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα με παγωτά, ο οποίος, όπως είπε ανώνυμα, ότι η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.

Δύσκολη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν και υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ, που αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά. Η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης υπολογίζεται μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.