Μισή…«συγγνώμη» από την Hellenic Train μετά την πολύωρη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Αξέχαστο…ταξίδι και απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν από το απόγευμα της Πέμπτης επιβάτες σε προαστιακά και υπεραστικά δρομολόγια της Hellenic Train μετά από διακοπές ρεύματος στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αττικής.

Η εταιρεία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες (κάποιοι εκ των οποίων εγκλωβίστηκαν και μέσα σε τρένα), ζητώντας μεν συγγνώμη, τονίζοντας δε πως δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία των επιβατών αφού η βλάβη αφορούσε τις υποδομές. Παράλληλα δεσμευόταν πως μέχρι τη 1 π. μ. και οι τελευταίοι επιβάτες θα είχαν φτάσει στον προορισμό τους, σημειώνοντας πως το σύνολο των επιβατών αποζημιώθηκε μετά την ταλαιπωρία τους.Υπενθυμίζεται πως τα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους χθες το απόγευμα στο… περιβόητο «Λευκό Βέλος» το οποίο υποτίθεται διανύει στην απόσταση Λάρισα-Αθήνα σε 2,5 ώρες. Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε σήμερα στις 17:20 από την Αθήνα με προορισμό τη Λάρισα, αλλά στις 18:00 σταμάτησε στο σταθμό της Δεκελείας και έκτοτε παραμένει εκεί.
Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σήμερα το απόγευμα (χθες) μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών.