Μια πιθανή καθυστέρηση του Brexit θα έδινε τον έλεγχο στην ΕΕ

[ad_1]

Μια παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα επί της συμφωνίας της Τερέζας Μέι με τις Βρυξέλλες κι αν αυτή η συμφωνία απορριφθεί, τότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσουν αύριο εάν η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία και την Πέμπτη εάν θα επιδιώξουν να δοθεί παράταση στο Brexit.
«Δεν θα αλλάξει τον διάλογο ή τα ερωτήματα που πρέπει να διευθετηθούν, απλά θα δώσει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον του Κοινοβουλίου, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο παράτασης.
«Εκείνοι θα αποφασίσουν το διάστημα της παράτασης που θα προσφέρουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην πάρουμε ό,τι ζητήσαμε, θα μπορούσαν, ακόμη, να επιβάλουν τις προϋποθέσεις για μια παράταση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε ένα Brexit, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εκείνων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου ή ακόμη και να προχωρήσουμε προς τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος» εξήγησε η Τερέζα Μέι.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Βρετανίδας πρωθυπουργού σημείωσε σήμερα ότι η Μέι πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο επί της συμφωνίας της για το Brexit και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε η κυβέρνησή της θα καθορίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια.
«Είναι απόλυτα επικεντρωμένη στη νίκη» είπε ο εκπρόσωπος τύπου σε δημοσιογράφους.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]