Μητσοτάκης: Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει εξουσιαστική βία θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές

Παρέμβαση για όσα καταγγέλλονται στον χώρο της τέχνης και κυρίως του θεάτρου, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Χαίρομαι που κάποιοι άνθρωποι αισθάνθηκαν τώρα την δυνατότητα να μιλήσουν με πρώτη την Σοφία Μπεκατώρου. Εγώ αμέσως χαιρέτησα την πρωτοβουλία της και έτσι δίνουμε θάρρος σε περισσότερους συμπολίτες μας να μιλήσουν και να καταγγείλουν και στην δικαιοσύνη τέτοια περιστατικά τα οποία πολλές φορές έρχονται από το βαθύ παρελθόν αλλά τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Ενδεχομένως να αισθάνονται ότι τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με την δέουσα προσοχή. Ας δούμε την στιγμή ως ευκαιρία, είπε ο πρωθυπουργός, ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος και να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν και να προστατεύσουμε τα μελλοντικά πιθανά βήματα. Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει εξουσιαστική βία θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα γνωρίζει ότι η δημόσια έκθεση και ως τιμωρία θα είναι πολύ πιο πιθανή να έχει αυτή την κατάληξη σε σχέση με άλλα χρόνια».

Σακελλαροπούλου: Έχουμε χρέος να αποδοθεί δικαιοσύνη
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά της, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη μεγάλη ανησυχία και την θλίψη της.

«Φανερώνουν», όπως είπε, «ένα πρόβλημα οξύ το οποίο μάλλον προϋπήρχε εδώ και χρόνια και αναδεικνύεται τώρα με ένταση. Η κατάχρηση εξουσίας, η βία λεκτική και σωματική, είτε πρόκειται για το χώρο εργασίας, είτε πρόκειται για την εκπαίδευση, είτε για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Τη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου την έκανα ακριβώς για να σταλεί το μήνυμα σε όλες και όλους, γυναίκες και άνδρες που υφίστανται κακοποιητική συμπεριφορά, ότι η Πολιτεία τους ενθαρρύνει να μιλήσουν χωρίς φόβο.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

3 ΣΧΟΛΙΑ