Στην αιχμή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων βρίσκεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2023, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, η οποία θα προβληθεί αύριο το πρωί στις 08:30. Η ρύθμιση, όπως είπε ο πρωθυπουργός θα αφορά σε όλους, δηλαδή και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους.Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς θα είναι μόνιμη. «Και βέβαια να μπορέσουμε -και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό- δεν έχω καμία ανησυχία: να μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Κάποια στιγμή το 2023 θα είναι για όλους. Η πρόθεση μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελέσει παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.«Θα εξακολουθούμε να παρέχουμε αυτή τη στήριξη για όσο καιρό διαρκεί αυτή η αναταραχή στην αγορά ενέργειας που ελπίζουμε ότι θα είναι προσωρινή. Είδατε ότι ο υπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για τον Φεβρουάριο. Θα με ρωτήσει κανείς γιατί πηγαίνουμε μήνα μήνα, είναι τεχνικό το ζήτημα, να βλέπουμε τις οριακές τιμές του συστήματος ώστε η στήριξη μας να είναι στοχευμένη. Και το Μάρτιο θα υπάρξει στήριξη και τον Απρίλιο θα υπάρξει στήριξη και ελπίζουμε πια ότι από την Άνοιξη θα υπάρξει μια σημαντική αποκλιμάκωση στην αγορά ενέργειας».

Σημαντική αύξηση κατώτατου μισθού
Σε ό,τι αφορά στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου απέφυγε να αποκαλύψει το ύψος της, αν και έκανε λόγο για μία «σημαντική αύξηση» που δε θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις θέσεις εργασίας.

«Την 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε τη διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αν ο κατώτατος μισθός θα ανέλθει στα 703 ευρώ, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «η αύξηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που δώσαμε, που είναι μικρή αύξηση, δεν κάνει τεράστια διαφορά στα εισοδήματα των εργαζόμενων. Η δικιά μου επιθυμία είναι να πάμε τόσο όσο αντέχουν οι δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στενό μαρκάρισμα στους οργανωμένους οπαδούς για το θέμα της οπαδικής βίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δημοσιοποίησε την απόφαση να επιβάλλει είσοδο στις θύρες οργανωμένων οπαδών του ποδοσφαίρου αποκλειστικά με εισιτήρια διαρκείας.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η οργωμένη πολιτεία και η διοργανώτρια αρχή να μπορούν να ταυτοποιήσουν τους παρευρισκόμενους σε χώρους που λαμβάνουν χώρα επεισόδια και άλλες αξιόποινες πράξεις.