Μητσοτάκης στο CNN: “Οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό”

“Οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό” αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN και στον δημοσιογράφο Fareed Zacharia.

Ο δημοσιογράφος κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό να σχολιάσει την νίκη του επί του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης, το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή, βρέθηκε εκτός Βουλής, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά:

“Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση”.

“Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική” σημείωσε.

Και πρόσθεσε: “Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.