Μητσοτάκης προσφυγικό: «Νεκρή η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας με ευθύνη της Άγκυρας», είπε στο CNN

40

Μητσοτάκης προσφυγικό: «Είναι συνειδητή η προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους αυτούς σαν πολιτικά πιόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Μητσοτάκης προσφυγικό: «Για να είμαστε ειλικρινείς, η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία είναι νεκρή», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο CNN, ερωτηθείς για την κατάσταση στον Έβρο, με υπαιτιότητα της Άγκυρας, όπως είπε. «Και αυτό επειδή η Τουρκία αποφάσισε να την παραβιάσει πλήρως με αφορμή όσα γίνονται στη Συρία. Η Τουρκία έχει υποχρέωση να σταματά τους ανθρώπους να μην φτάνουν στα παράλια, να περιορίζει τους παράνομους διακινητές και να εμποδίζει τους ανθρώπους να περνούν παράνομα στην Ελλάδα. Αυτό λέει η συμφωνία. Και η Τουρκία κάνει το ακριβώς αντίθετο. Βοηθά συστηματικά στην ξηρά και τη θάλασσα τους ανθρώπους αυτούς να περάσουν στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι έχει αναγνωρίσει δημοσίως ότι η Τουρκία φέρει μεγάλο βάρος με τη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων και ανέκαθεν ήταν πρόθυμος να την στηρίξει η Ευρώπη. «Αλλά αυτό δεν θα συμβεί με εκβιασμό. Η Ευρώπη δεν θα εκβιαστεί από την Τουρκία. Ο κ. Ερντογάν πρέπει να το αναγνωρίσει, να σταματήσει να είναι ο υποκινητής των fake news», διαμήνυσε. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά της, «το έχουμε καταφέρει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».