Μετακίνηση τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας

Εκτενές αφιέρωμα στο μεταναστευτικό, στις αφίξεις στην Ελλάδα αλλά και στην μετακίνηση τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας κάνει το αμερικανικό δίκτυο CBS.

«Στο κέντρο της Αθήνας, μια περιοχή γύρω από την πλατεία Ομονοίας είναι γνωστή ως κέντρο εγκληματικής δράσης όπου λειτουργούν συμμορίες παράτυπων μεταναστών» αναφέρει αρχικά και στη συνέχεια παραθέτει ρεπορτάζ που έκανε μέσω κρυφής κάμερας κανονίζοντας συνάντηση με τον Αλράγιες, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει το συνδικάτο παράνομης διακίνησης ανθρώπων μετακινώντας τους από την Αθήνα προς την δυτική Ευρώπη έναντι περίπου 8.000 δολαρίων έκαστος.

«Από την Αθήνα πηγαίνετε στην Ιταλία, κι όταν φτάνετε στην Ιταλία υπάρχουν εκεί άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν για τα πάντα, είναι πολύ εύκολο», εξηγεί ο Αλράγιες, ο οποίος μάλιστα τόνισε – χωρίς αυτό να μπορεί να αποδειχθεί αν είναι αλήθεια ή όχι – ότι βοήθησε τρία αδέλφια του τρομοκράτη της Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν κλεμμένα πιστοποιητικά και ταυτότητες, για να περάσουν ανθρώπους από την Αθήνα στην Ισπανία ή την Ιταλία, όπου ισχυρίζονται ότι η ασφάλεια είναι χαλαρή.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά εδώ μιλάμε για πρωτοφανες περιστατικό απίστευτο πέφτω κυριολεκτικά από τα σύννεφα μου γκρεμίζεται ένας κόσμος ανθρωπισμού αγάπης ειρήνης αλλυλεγγυης ανεκτικότητας και πολυπολιτισμικής αρμονικής συνύπαρξης κλπ α3ρολογιες και μπουrdολογιες