Μετά από πολυετείς καθυστερήσεις παραδόθηκε ο οδικός άξονας Ηρακλείου-Μεσαρά (video)

[ad_1]

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα λειτουργεί πλήρως ο οδικός άξονας Ηρακλείου – Μεσαρά που παραδόθηκε στην κυκλοφορία, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις. Το έργο, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων, αναμένεται να προσφέρει ασφάλεια και συντομία στις μετακινήσεις.

Παραδόθηκε σήμερα ο οδικός άξονας Ηράκλειο – Μεσαρά, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, μετά από πολλά χρόνια προβλημάτων και καθυστερήσεων. Ένα πολύπαθο έργο, όπως χαρακτηρίστηκε, το οποίο ταλαιπώρησε επί σειρά ετών την τοπική κοινωνία: » Το έργο παραδίδεται σήμερα στην αδικημένη Μεσαρά και στο Ηράκλειο. Το περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια στους γύρω οικισμούς που για δεκαετίες μεγάλα, βαριά φορτηγά περνούσαν μέσα από τις αυλές τους. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα με ασφάλεια θα έχουμε μετακινήσεις από το Ηράκλειο προς τη Μεσαρά».
Τα 16 χιλιόμετρα του συνολικού έργου περιλαμβάνουν τρεις σήραγγες… στην Αγία Βαρβάρα, στην Πλουτή και στην Απομαρμά, δύο κατασκευές στεγάστρων και πέντε κοιλαδογέφυρες εκ των οποίων η μια είναι γέφυρα εδαφικής ευστάθειας. Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου διαθέτει μια λωρίδα ανακατεύθυνση με εξαίρεση 3,5 χιλιόμετρα που είναι διπλού κλάδου με διαχωριστικό στο κέντρο.
Ο Ιωάννης Καρνέσης, γενικός διευθυντής συγκοινωνιακών υποδομών του Υπουργείου είπε ότι «ο νέος δρόμος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη μείωση της χρονοαπόστασης από την πεδιάδα της Μεσαράς προς το Ηράκλειο.»
Ο Φώτης Καζάζης, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης ΟΑΚ: «Εμείς παραλάβαμε ένα έργο το οποίο ήταν ημιτελές, απεταγμένο ουσιαστικά, και με ένα πρόστιμο το οποίο υπήρχε πάνω από το κεφάλι μας της τΆξεως των 70 εκατομμυρίων ευρώ και με βασικό κίνδυνο το έργο αυ΄το να καταλήξει σε ένα φάντασμα…
Η πρώτη εργολαβία του έργου ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2013. Η δεύτερη εργολαβία παρουσίασε τα μεγαλύτερα προβλήματα…ξεκίνησε το 2008 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το έργο έφτασε στα όρια της απένταξης και φτάσαμε στο σήμερα όπου παραδόθηκε το βασικό του κομμάτι ένω μέχρι τέλος καλοκαιριού αναμένεται να λειτουργεί πλήρως.
Πηγή: ΕΡΤΡεπορτάζ: Νεκταρία Μανουσουδάκη, Ρεγγίνα Σαβούρδου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]