Μειώσεις κατά περίπτωση στη στρατιωτική θητεία (video)

[ad_1]

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία κατά περίπτωση προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρήγας, «η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Επίσης το ίδιο θα γίνεται για οικογένειες με 3 – 4 παιδιά, όπου η θητεία θα μειώνεται».
Επίσης, υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων: «Όσα παιδιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά».
«Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Βάσει των προβλέψεων του νομοσχεδίου που τίθεται σε διαβούλευση και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, δίνονται κίνητρα στους ανυπότακτους να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, διευθετώντας οικονομικές οφειλές χωρίς άλλες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.
Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει επίσης ότι οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης θα μπορούν να παραμείνουν στο στράτευμα ακόμη τρία χρόνια με βελτιωμένες αποδοχές.
Πηγή: ΕΡΤ1Ρεπορτάζ: Δ. Θωμάς
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]