Μαξίμου: Απρόκλητες επιθέσεις- ΝΔ: Πιο χυδαίοι και επικίνδυνοι

[ad_1]

Η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα της χρεωκοπίας, των μνημονίων και του ΔΝΤ διεμήνυσε από την Καλαμάτα, ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, είναι «πρόοδος ή συντήρηση». Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή τους ισχυρισμούς του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Όσο ο χρόνος του κ. Τσίπρα τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του, θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι, σχολίασε η ΝΔ. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει στον εκφοβισμό απάντησε το Μαξίμου, ενώ έκανε λόγο για απρόκλητες επιθέσεις εκ μέρους του επιχειρηματία.
Την απάντηση στο ποιος θα κυβερνά αυτή τη χώρα, θα τη δώσει μόνον ο λαός και όχι οι προπαγανδιστές των ΜΜΕ της ολιγαρχίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο κ. Μαρινάκης έχει αναλάβει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα.
Από την Καλαμάτα  ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία ο Αλέξης Τσίπρας
Μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, με το βασικό σύνθημα «Ενώνουμε Δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών» σε κόκκινο φόντο πίσω από το βήμα, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου και υποστήριξε ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν:
τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους.
Τη φοροασυλία του πλούτου που υπόσχεται η ΝΔ ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς
Το ασφαλιστικό Πινοσέτ που οι ίδιοι ονόμασαν έτσι ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα
Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας
Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα
Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού.
Ο πρωθυπουργός επεκτάθηκε και στο σκάνδαλο Novartis λέγοντας ότι οι εμπλεκόμενοι αντιδρούν στις αποκαλύψεις χωρίς να τηρούν τα προσχήματα: «Δε μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε, είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα». Τις ευθύνες θα τις αναζητήσει η δικαιοσύνη με τους αργούς ρυθμούς της ωστόσο «εμείς τους λέμε ότι τίποτε και κανένα «έγκλημα και η πολιτική ευθύνη αυτή που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής δεν παραγράφεται».
Η μάχη της Ευρώπης
Η μάχη στην Ελλάδα, είναι κομμάτι μιας συνολικής πολύ μεγαλύτερης μάχης στην Ευρώπη είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε. Έχουμε την Ευρώπη των πολλών απέναντι στην Ευρώπη των ελίτ». Υποστήριξε ότι στο συντηρητικό στρατόπεδο κουμάντο πλέον κάνει η ακροδεξιά και επανέλαβε την επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ και στον υποψήφιο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, κάποτε φιλελεύθερος, είναι πλέον από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και φυσικά με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο. Τον κ. Βέμπερ. Έναν γνήσιο ανθέλληνα, υποστηρικτή του GREXIT, που έχτισε την πολιτική του καριέρα στην Ευρώπη της κρίσης υβρίζοντας τις θυσίες και τις επιλογές του ελληνικού λαού. Να τον χαίρονται».
Όλοι πλην Λακεδαιμονίων
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που παρέλαβε το 2015 με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με 65 δισ. μέτρα λιτότητας, με άδεια ταμεία, με απώλεια 25% του ΑΕΠ της . Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που είχαν έτοιμο το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης». Παρέθεσε τα δικά του επιτεύγματα ότι «ανατάξαμε την οικονομία, κλείσαμε οριστικά τον κύκλο των ελλειμμάτων, φέραμε οριστική βιώσιμη λύση για το χρέος, επιστρέψαμε την οικονομία στην ανάπτυξη, πετύχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε «δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι θα ματώσουμε αλλά θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και το πετύχαμε ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι αποκρύπτουν το έργο της κυβέρνησης».
Την απάντηση θα δώσει ο λαός και όχι η ολιγαρχία
Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι μεγαλύτερη από το 2014″ και ειρωνικά ευχαρίστησε τους αντιπάλους του που πεισμώνουν τους πολίτες και κάνουν πλειοψηφικό ρεύμα την Προοδευτική Συμμαχία σε κάθε γωνιά της χώρας». Πριν ανέβει στο βήμα περπάτησε ανάμεσα στον κόσμο που περίμενε υπομονετικά για περισσότερο από μία ώρα, χαιρέτισε αρκετούς, ενώ απαντώντας στο σύνθημα «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» είπε ότι «την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα την δώσει ο λαός και όχι οι προπαγανδιστές των Μέσων της ολιγαρχίας». Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε διάλογο σε αρκετά σημεία με τους συγκεντρωμένους, ενώ έβγαλε και το σακάκι του γιατί «η θερμοκρασία είχε ανέβει από το κοινό», μέσα σε χειροκροτήματα. Αποδοκιμασίες τις οποίες αντιπαρήλθε υπήρξαν όταν αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά ενώ έντονο ήταν το χειροκρότημα όταν ανέφερε ότι μαζί με τον άλλο συντοπίτη τους, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα εγκαινιάσει το μεγάλο οδικό περιφερειακό έργο. Η εκδήλωση έκλεισε υπό τους ήχους του Μπέλα Τσάο και με τον κ. Τσίπρα να γυρίζει στο βήμα για να εκφράσει την βεβαιότητα για τη νίκη.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]