Μαζική η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς (video)

[ad_1]

Το πρώτο εορταστικό τριήμερο του νέου χρόνου βρήκε τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στις εξόδους της πρωτεύουσας και μεγάλη η πληρότητα στα πλοία προς τον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες, στα ΚΤΕΛ και τα τρένα, ακόμη και στις αεροπορικές πτήσεις προς την περιφέρεια.

Η έξοδος με ΙΧ άρχισε από το βράδυ της Παρασκευής, με αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα, με απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών.
Αυξημένη κατά 10% είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ σε σχέση με πέρυσι. Για το Σάββατο είχαν προγραμματιστεί 130 δρομολόγια με περίπου 35.000 επιβάτες. Για την Πάτρα έφευγαν γεμάτα τα λεωφορεία κάθε 5 λεπτά.
Ο ανοιξιάτικος καιρός ήταν σύμμαχος για όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν με πλοίο. Με πληρότητα 100% έφευγαν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ έγιναν και έκτακτα δρομολόγια.
Αύξηση κατά 16,6% καταγράφεται και στις πτήσεις σε σχέση με πέρυσι.
Έως και τη Καθαρά Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί συνολικά 1.741 αφίξεις και αναχωρήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Με καλό καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις, επιδείνωση προβλέπεται από την Τρίτη.
Σχετικές ειδήσεις:
Ρεπορτάζ: Σμ. Αγορογιάννη, Ν. ΚαπόγληςΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]