Μαγκριώτης: Δεν θα ανεχθούμε τον ρόλο του «Βολικού Βάρβαρου» για τη ΝΔ

22

Συναντήσεις στις γειτονιές, στο Γ Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στον Δήμο Καλαμαριάς πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μαγκριώτης. Τα προβλήματα του Γ Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, το ΜΕΤΡΟ στα ανατολικά και το στρατόπεδο Κόδρα , αποτέλεσαν αντικείμενα διαλόγου.

Σε ότι αφορά στο Γ΄ Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης η συζήτηση εστιάστηκε στα θέματα της περιοχής. Ο κ. Μαγκριώτης σημείωσε:

Στο Γ΄ Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης εντοπίζονται πολλά προβλήματα όπως:

  1. Το πολύ κακό οδόστρωμα με μεγάλη επικινδυνότητα.
  2. Η μεγάλη έλλειψη χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων.
  3. Δυστυχώς, παρ’ ότι η περιοχή αυτή είναι η μοναδική με τόση τουριστική επισκεψιμότητα, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι απεριποίητοι. 

Τα έργα του Μετρό στην Καλαμαριά δημοπρατήθηκαν την περίοδο 2010-2012

Στην Καλαμαριά, η συζήτηση εστιάστηκε στα θέματα της περιοχής και κυρίως στο έργο του ΜΕΤΡΟ  και την επέκταση του προς τα ανατολικά. 

Ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε:

«Στην Καλαμαριά μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα και σίγουρα μπορούν να γίνουν στο παραλιακό μέτωπο στο πράσινο και στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι η καθαριότητα.

Στη συνέχεια θύμισε πως τα έργα στην Καλαμαριά δημοπρατήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2012 και συγκεκριμένα:

  1. Μελετήθηκε η επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά, εξασφαλίστηκαν τα 518 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε το έργο, το πιο μεγάλο και σημαντικό έργο που έγινε και θα γίνει στην Καλαμαριά, έργο πού έπρεπε να τελειώσει σε 60 μήνες. Συμπληρωματικά χρηματοδοτήθηκαν οι πρώτες απαλλοτριώσεις στην οδό Ποντου.
  2. Δημοπρατήθηκε και ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του οδοστρώματος του δρόμου Φοίνικας-Ντεπώ.
  3. Δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στην Κρήνη.
  4. Δημοπρατήθηκε με κοινοτικούς πόρους, τού ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, η ανάπλαση της Μεταμορφώσεως, της Κομνηνών και της πλατείας δημαρχείου».

«Το παραλιακό τμήμα λίγο μετά το Μέγαρο Μουσικής, το εμβληματικό Παλατάκι, η μοναδική πλαζ, η πρώτη μαρίνα της Βόρειας Ελλάδας και οι αναξιοποίητες παράλιες εκτάσεις μέχρι την αποσπασματική ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της Μίκρας, όλα ιδιοκτησίας του δημοσίου και των φορέων τους, όπως το ΥΜΑΘ, ο ΕΟΤ, το ΤΑΙΠΕΔ και η ΓΓΑ, μαρτυρούν την αδιαφορία των κυβερνήσεων, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και οράματος των τοπικών και περιφερειακών αρχών και τις χρόνιες ιδεοληψίες μικρών κοινωνικών συσπειρώσεων. Σε αυτήν τη ζώνη ανήκει και το στρατόπεδο Κόδρα, γι’ αυτό πρέπει ενιαία να σχεδιαστεί η ανάπλαση και η αξιοποίησή του, με σημαντικές πτυχές τον αρχαιολογικό χώρο και το σημαντικό διατηρητέο οικιστικό απόθεμά του» τόνισε ο κ Μαγκριώτης και επισήμανε: «Θα διεκδικήσουμε την βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, με σχέδιο, ρεαλισμό, συνεργασία των αρμοδίων και εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, δημόσιων και ιδιωτικών, για να αποκτήσουν σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία οι άνεργοι και οι νέοι και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της επιστροφής των Ελλήνων που μετανάστευσαν την τελευταία δεκαετία»