Μίνι lockdown από σήμερα στη Χαλκιδική: Μάσκα παντού, απαγόρευση εκδηλώσεων, πλαφόν ατόμων στις συναθροίσεις

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου, θα ισχύουν τα εξής:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας, επιστήμονες διευκρίνισαν ότι στα καταστήματα εστίασης αλλά και τα beach bar, οι πελάτες θα πρέπει να φορούν τις μάσκες μέχρι να καθίσουν στο τραπέζι ή την ξαπλώστρα και στη συνέχεια μπορούν να την αφαιρούν. Κατά την παραμονή σε εξωτερικό χώρο, πλην καταστημάτων, όπως σε δρόμους και πλατείες, η μάσκα είναι υποχρεωική.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.