Μέι: Εάν δεν ψηφιστεί το σχέδιό μου μπορεί και να μην γίνει το Brexit ή να είναι ήπιο

[ad_1]

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε από την ΕΕ να χαλαρώσει το σκοινί ενώ σε ομιλία της προς τους εργαζομένους μιας εταιρείας ενέργειας στο λιμάνι του Γκρίμσμπι προέτρεψε τα μέλη του κοινοβουλίου να στηρίξουν την συμφωνία της για το Brexit, στην κρίσιμη ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη. Η συγκεκριμένη περιοχή (Λίνκολνσαϊρ) ανήκει στις βρετανικές επαρχίες με το μεγαλύτερο ποσοστό ευρωσκεπτικιστών, όπου οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα του 2016 υποστήριξαν την αποχώρηση σε ποσοστό 71,45%.
Συγκεκριμένα, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει «άλλη μια προσπάθεια» για να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit και να επιτραπεί τελικά η υιοθέτηση της συμφωνίας διαζυγίου την ερχόμενη Τρίτη, στη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Μιλώντας σήμερα στους εργαζομένους της εταιρείας ενέργειας, είπε ότι σε περίπτωση που καταψηφιστεί το σχέδιο της συμφωνίας της την Τρίτη, το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη οικονομική αβεβαιότητα και καθυστέρηση και φυσικά το ενδεχόμενο να αποκλειστεί εξολοκλήρου ή να υπάρξει ένα πιο ήπιο Brexit. «Αν επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο ίσως να μην αποχωρήσουμε καθόλου από την ΕΕ» είπε και πρόσθεσε: «Το μήνυμά μου στους βουλευτές που συμφωνούν μαζί μου ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε κάτι τέτοιο είναι απλό: ο μόνος σίγουρος τρόπος για να το αποφύγουμε είναι να στηρίξουμε την Τρίτη την συμφωνία που εξασφάλισε η κυβέρνηση με την ΕΕ. Ας το κάνουμε».
Οι πρώτες αντιδράσεις στην ομιλία της Μέι ήταν επικριτικές, καθώς μέλη του Εργατικού κόμματος δήλωσαν ότι δεν είπε τίποτα καινούργιο και ήταν απλά χάσιμο χρόνου. Βουλευτές του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας είπαν ότι θα πρέπει να αποδεχθεί πως η κρίση γύρω από το Brexit οφείλεται στην δική της αδιαλλαξία.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]