Μέι: Έως τις 12 Μαρτίου η τελική ψηφοφορία για τη συμφωνία με ΕΕ

14

[ad_1]

Έως τις 12 Μαρτίου θα τεθεί στο κοινοβούλιο σε τελική ψηφοφορία η συμφωνία της για το Brexit, δήλωσε την Κυριακή η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Εν πτήσει προς την Αίγυπτο, όπου ελπίζει ότι η προσέγγισή της θα λάβει την έγκριση των ηγετών της ΕΕ, η Μέι είπε πως οι νέες συναντήσεις στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξασφαλιστούν αλλαγές στη συμφωνία, αποκλείουν τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας αυτή την εβδομάδα.
«Δεν θα φέρουμε μια σημαντική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα αλλά θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 12 Μαρτίου», είπε η Μέι στους δημοσιογράφους που τη συνοδεύουν στο αεροπλάνο.
«Εξακολουθεί να είναι εφικτή η αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία στις 29 Μαρτίου και αυτό είναι που εργαζόμαστε για να κάνουμε», είπε η Μέι.
Από την πλευρά τους, οι Εργατικοί δήλωσαν πως η απόφαση της Τερέζα Μέι να καθυστερήσει την ψηφοφορία είναι μια απερίσκεπτη προσπάθεια να αναγκάσει τους βουλευτές να επιλέξουν ανάμεσα στη συμφωνία της και μια άτακτη έξοδο χωρίς συμφωνία.
Η Ιρλανδία δεν μπορεί να αποδεχθεί μετά το Brexit την εφαρμογή ενός backstop που θα έχει χρονικό όριο ή μονομερή ρήτρα εξόδου, προειδοποίησε από το Σαρμ ελ Σέιχ ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ.
Από την πλευρά του, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα να αναβληθεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν εγκρίνουν τη συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]