Μάριος Θεμιστοκλέους: Η 3η δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους

Για την κατάσταση των εμβολιασμών αλλά και για το ποιοι θα πάρουν σειρά για την 3η δόση, μίλησε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ερωτηθείς από την δημοσιογράφο, Γεωργία Σκιτζή, για την 3η δόση είπε: «Η 3η δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά. Θα δώσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο την ακριβή ημερομηνία για την 3η δόση».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και σε ποιο επίπεδο κινείται και αν θα επεκταθεί και σε μικρότερες ηλικίες είπε: «Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ακόμα ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων. «Είμαστε σε μια φάση που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια αλλά και ραντεβού». Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson είπε ότι και γι’ αυτό υπάρχει επάρκεια.
Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να αυξήσουν σε περιοχές την εμβολιαστική κάλυψη.
Για τις αντιδράσεις από τους υγειονομικούς στην υποχρεωτικότητα είπε: «υπάρχει αύξηση σε αυτή την κατηγορία αλλού μεγαλύτερη και αλλού λιγότερη. Είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το ίδιο αναμένουμε και στο ΕΣΥ. Οι υγειονομικοί 8 στους 10 έχουν εμβολιαστεί. Το πρόβλημα είναι προς την κοινωνία και τους συναδέλφους τους».