Μάζεψαν τις σκηνές στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου στη Μυτιλήνη, λόγω… Πάπα!

Επίσκεψη και στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος και έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και την Μυτιλήνη λόγω προσφυγικού και μεταναστευτικού.
Για την υποδοχή του Πάπα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου. Μάζεψαν μέχρι και τις σκηνές που υπήρχαν διάσπαρτες και στη θέση τους έφεραν 93 νέους ηλεκτροδοτούμενους οικίσκους!

Με σαφή μηνύματα για το μεταναστευτικό, υπέρ της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, ο Πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στην Αθήνα έχοντας μαζί του και 50 παιδιά μετανάστες, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (04.12) ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει τόσο με την κ. Σακελλαροπούλου, όσο και με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 της ίδιας ημέρας. Εκεί, ο Ποντίφικας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, όπου ενδέχεται να διαφανεί αν υπάρχουν πράγματι βήματα προσέγγισης ανάμεσα σε Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Το πρωί της Κυριακής (5.12), στις 10:00 ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, την οποία είχε επισκεφθεί και το 2016. Ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ, ενώ θα επιστρέψει στη συνέχεια στην Αθήνα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 16:45, θα τελέσει λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προς τέρψιν των καθολικών πολιτών της χώρας οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία ξεπερνούν τις 250.000.