Παρασκευή, 11 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης σε Bild για μεταναστευτικό: H Ελλάδα δεν αποτελεί μία ανοιχτή οδό διέλευσης
Ψηφίζονται σήμερα τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό: Έρχεται φυλακή για όσους δεν παίρνουν άσυλο, αντιδρά η αντιπολίτευση
Μεταναστευτικό: Κρίσιμη σύσκεψη με τους δημάρχους της Κρήτης – Υπό εξέταση δεύτερη δομή και plan b
Επιστρέφει η ακρίβεια στα τρόφιμα – Σημαντικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα
Ημαθία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Εγνατία Οδό λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών
Γιάννης Πρετεντέρης: Από αστοχία δεν εξερράγη η βόμβα 
Μητσοτάκης στο TikTok: Άνοιξε η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα -Έως 2.500 ευρώ το χρόνο
Τράπεζα της Ελλάδος: “Περιορισμένοι οι συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα”
Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Κατσέλη: Η δικαστική προστασία προσφέρει ένα πρόσθετο δίχτυ ασφαλείας για την Α’ κατοικία

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αναφέρθηκε η πολιτικός & οικονομολόγος Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πάμε αλλιώς».
Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι: «Ο νόμος ισχύει. Αποτελεί ένα κομμάτι του πτωχευτικού δικαίου της χώρας, για την ατομική πτώχευση. Με βάση αυτό που ξέρουμε, το άρθρο 9 που αφορά στην προστασία της Α’ κατοικίας, που για ένα χρόνο δεν θα υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στη δικαστική προστασία αλλά μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα μπορούν οι δανειολήπτες που θέλουν να προστατεύσουν την Α’ κατοικία να το κάνουν με τυποποιημένες και αντικειμενικές διαδικασίες μέσω της πλατφόρμας.
Όσοι ήταν να μπουν στο νόμο38/69 το έχουν ήδη κάνει. Γι’ αυτό είδαμε μια αύξηση των αιτήσεων για την ένταξη στο νόμο το Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας αισθάνονται ότι η δικαστική προστασία τους προσφέρει ένα πρόσθετο δίχτυ ασφαλείας, και αυτό θέλω να τονίσω. Είναι πολύ σημαντικό μακροπρόθεσμα, μετά τον ένα χρόνο δηλαδή, να υπάρχει δικαστική προστασία. Αυτό σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα μπορέσουν να σταθμίσουν σωστά τις ικανότητες και του δανειολήπτη και των τραπεζών».
Συνεχίζοντας, δήλωσε πως: «Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που ακούμε είναι κατά τη γνώμη μου ελάχιστοι μπροστά στους συμπολίτες μας οι οποίοι νιώσανε τη θηλιά στο λαιμό τους οι οποίοι δεν τα βγάζουν πέρα και είχαν ανάγκη να έχουν προσφυγή στο νόμο για να προστατεύσουν την κατοικία τους. Σε περίοδο κρίσης όπως αυτή που ζήσαμε, τα νούμερα που ζήτησαν προστασία ήταν σχετικά μικρά.
Στρατηγικοί κακοπληρωτές υπήρξαν έμποροι οι οποίοι είχαν την ιδιότητα, δεν μπορούσαν και δεν είχαν τις τυπικές προϋποθέσεις, ενταχθήκανε για ένα χρονικό διάστημα και κάνουν χρήση του νόμου με το δικαστήριο να πει ότι δεν έχουν την τυπική προϋπόθεση.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τράπεζες πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, πρέπει να αποφύγουν φαινόμενα στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά πρέπει να το κάνουν πιο ενεργητικά και έχουν όλα τα εργαλεία για να το κάνουν.
Το βασικό πρόβλημα είναι τα κόκκινα δάνεια. Επειδή υπάρχουν πολλοί παίχτες με αποκλίνουσες επιδιώξεις, προσωπικά πρότεινα εδώ και ενάμιση χρόνο ότι πρέπει να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο που σε αυτό υπήρχε το 2010, πριν από τον νόμο 38/69, για ένα πλαίσιο με κίνητρα και αντικίνητρα για την αναδιάρθρωση των δανείων. Με τη δημιουργία οχημάτων ανά τράπεζα έτσι ώστε να μεταφερθούν τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού και να μπορούν να προσελκύσουν και επενδύσεις».
Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε: «Αυτή είναι η πρόκληση. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη. Αν δεν υπάρχει μια προγραμματική σύγκλιση το επόμενο Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να πάρει αποφάσεις και αυτό πρέπει να το τονίσουμε, ο κόσμος νομίζει ότι οι Ευρωεκλογές δεν τον αφορούν. Το τι γίνεται στην Ελλάδα, το τι μείγμα οικονομικής πολιτικής κάνουμε έχει να κάνει με τα όργανα διακυβέρνησης στην Ευρώπη. Χρειάζονται συμμαχίες στα ευρωπαϊκά όργανα.
Όταν υπάρχει κενό, το κενό καλύπτεται. Μπορεί τα κόμματα να μην μπορούν να το βρουν. Νομίζω ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να δεχτεί συγκλίσεις, συνεργασίες και να κοιτάζουμε μπροστά. Ας αφήσουμε τα στοιχεία του παρελθόντος πίσω μας και να κοιτάξουμε μπροστά, σε μια νέα περίοδο που χρειάζονται με την αναλογική πολιτική, θα χρειαστούν συγκλίσεις και εκεί πέρα θα υπάρχουν συγκρούσεις ανάμεσα στα προοδευτικά και στα συντηρητικά στρατόπεδα.
Από την χώρα μας τα τρία κόμματα που συμμετέχουν είναι το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ και η ΔΗΜΑΡ. Το ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν, το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να μην συμμετέχει, είναι δική τους απόφαση αυτή και λανθασμένη. Θέλω να τονίσω ότι είναι μια ανοιχτή πρόσκληση».
Τέλος, η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι: «Είναι πραγματικά στιγμή να αφήσουμε πίσω τις αψιμαχίες του παρελθόντος. Πολιτική σημαίνει να βάλουμε τις ερωτήσεις που απασχολούν τον κόσμο, να ξανάρθουμε και να αποκτήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο. Πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα της υπερχρέωσης, το ζήτημα ότι πολλές οικογένειες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, πως έρχεται μετά μια τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που θα χάσουν στην Ελλάδα την δουλειά τους χιλιάδες άνθρωποι. Πως προετοιμαζόμαστε για αυτό;
Αυτές είναι οι μεγάλες ερωτήσεις. Θέλω να πω ότι πως θα κινητοποιήσεις τον πολίτη; Πως θα ρυθμίσεις τις αγορές που θα προάγεις την κοινωνική δικαιοσύνη, πως θα συνδέσεις το οικολογικό με το πολιτικό, όπου έχει τεράστια σημασία για εμάς; Και τέλος πως αλλάζεις την διακυβέρνηση της Ευρώπης έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα»;
Πηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κατσέλη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στο αυτόφωρο 32 άτομα για το ξαναστήσιμο του διχαστικού σταυρού στο Απελή
Επόμενο άρθρο Απελευθέρωση 300 Σύρων που συμμετείχαν στο Ισλαμικό Κράτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης σε Bild για μεταναστευτικό: H Ελλάδα δεν αποτελεί μία ανοιχτή οδό διέλευσης
41 λεπτά ago
Ψηφίζονται σήμερα τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό: Έρχεται φυλακή για όσους δεν παίρνουν άσυλο, αντιδρά η αντιπολίτευση
2 ώρες ago
Μεταναστευτικό: Κρίσιμη σύσκεψη με τους δημάρχους της Κρήτης – Υπό εξέταση δεύτερη δομή και plan b
2 ώρες ago
Επιστρέφει η ακρίβεια στα τρόφιμα – Σημαντικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη
2 ώρες ago
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Εγνατία Οδό λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Πρετεντέρης: Από αστοχία δεν εξερράγη η βόμβα 

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις έως 11 λεπτά σε βενζίνη, πετρέλαιο από το νέο τέλος ρύπων – Σκέψεις για μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για μεταναστευτικό: Δραστική μείωση των επιδομάτων στους αλλοδαπούς

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?