[ad_1]
Μετά την επιτυχημένη σε γενικές γραμμές νέα έξοδο στις αγορές, η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα καλείται να βρει τα εργαλεία που θα επιτρέψουν τη μείωση των κόκκινων δανείων. Οι κινήσεις μελετούνται με προσοχή, με έμφαση στην προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το ζήτημα των κόκκινων δανείων επιρρίπτει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι την περίοδο 2011 – 2014 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά 45 δισ. ευρώ.
Αντιθέτως, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, η σημερινή κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει τα κόκκινα δάνεια κατά 13 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφορικά με τα όσα είπε πρόσφατα στη Βουλή:
«Ποτέ δεν δήλωσα ότι θα γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση. Αντίθετα τόνισα τη σημασία που έχει η μείωση των κόκκινων δανείων. Η κυβέρνηση επιταχύνει την επίλυση αυτού του προβλήματος με τρόπο που προστατεύει τη πρώτη κατοικία. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσω των οποίων αναμένεται να διοχετευτούν στην οικονομία πάνω από 7,5 δισ. ευρώ που με τη σειρά τους θα κινητοποιήσουν πολλαπλάσιους ιδιωτικούς πόρους», ανέφερε ο Γ. Δραγασάκης.
Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει πάντα στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής τον κόσμο της εργασίας. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κατηγορεί οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους ότι ήταν αντίθετοι στην θετικές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ακόμα ότι η πρόσφατη έξοδος στις αγορές αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει μπει σ έναν δρόμο αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤΡεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος
Μοιράσου το άρθρο:
[ad_2]