Λωρίδα της Γάζας: Δίχως τέλος ο ρουκετοπόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Τελειωμό δεν έχουν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Η κατάσταση κλιμακώνεται όλο και πιο πολύ ώρα με την ώρα καθώς από την Λωρίδα της Γάζας εξακολουθούν να εκτοξεύονται ρουκέτες προς τις πόλεις του Ισραήλ. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους αιματηρούς βομβαρδισμούς από αέρος.

Μέχρι στιγμής 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ αυτών και 14 παιδιά, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους. Παράλληλα, οι Ισραηλινοί μετρούν έξι νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Το βράδυ της Τετάρτης οι σειρήνες ήχησαν εκ νέου στο κεντρικό Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει μέσω twitter πως ξεκίνησε ακόμα μία πυραυλική επίθεση από την πλευρά της Χαμάς. Από την πλευρά της η Χαμάς ανακοίνωσε πως προχώρησε σε νέα εκτόξευση 130 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ, σε απάντηση σε ισραηλινές επιδρομές που σκότωσαν διοικητές της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης και κατέστρεψαν ένα ακόμη κτίριο στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς εκτόξευσε πυραύλους ενάντια σε τρεις πόλεις του Ισραήλ «σε απάντηση στην επιδρομή στο κτίριο Αλ Σορούκ και στο θάνατο μιας ομάδας ηγετών», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ισλαμιστική οργάνωση. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακορείου σημείωσε πως οι Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο Τελ Αβίβ. Πιο νωρίς, σύμφωνα με το al jazeera, ισραηλινά αερομαχητικά βομβάρδισαν εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ένοπλες ομάδες των Παλαιστινίων, καθώς και κτίρια ασφαλείας και Αστυνομίας. Επιπλέον, το απόγευμα της Τετάρτης ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν ένα 14όροφο κτίριο στη Γάζα. Πρόκειται για το 3ο πολυόροφο κτίριο που χτυπά ο στρατός του Ισραήλ το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με το al jazeera στο κτίριο στεγάζονταν καταστήματα και γραφεία μέσων ενημέρωσης ενώ δεν χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς.