ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΊΜΙΑ: «ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»

Αναφορά του Λιμενικού Σώματος της Κω για το περιστατικό της Τετάρτης στην περιοχή των Ιμίων που έφερε στην επιφάνεια το OPEN αποκαλύπτει πως το τουρκικό σκάφος επακούμβησε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!

Συγκεκριμένα φαίνεται να είναι η αναφορά του σκάφους του ΛΣ το οποίο εμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό αναφέρει πως η τουρκική ακταιωρός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του με μεγάλη ταχύτητα «ΝΑ της Καλόλιμνου εντός ΕΧΥ (ελληνικών χωρικών υδάτων)» κι αυτό έκανε ελιγμούς για να το αποφύγει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αναφορά, το τουρκικό σκάφος συνέχισε να κινείται εντός ΕΧΥ με κατεύθυνση ΝΑ προς την Καλόλιμνο, και ενώ το σκάφος «1054» του ΛΣ βρέθηκε παράλληλα με αυτό, τότε οι Τούρκοι έστριψαν απότομα δεξιά επακουμβώντας το και προκαλώντας του ζημιές.

Δηλαδή το Λιμενικό προσπάθησε να αποφύγει την σύγκρουση πραγματοποιώντας ελιγμούς αλλά τελικά εμβολίστηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!

Μάλιστα βάζοντας τις συντεταγμένες στο Google Earth βλέπουμε πως το περιστατικό συνέβη μόλις στα 1,4 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Καλόλιμνου.Με λίγα λόγια στην αναφορά του Λιμενικού προς το αρμόδιο υπουργείο περιγράφεται ότι η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκόπιμα το ελληνικό σκάφος στα 1,4 μίλια από τις ελληνικές ακτές.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης