Λιβύη: Οι τουρκικές δυνάμεις λαμβάνουν θέσεις μάχης έξω από Σύρτη και Αλ Τζούφρα

Oι τουρκικές δυνάμεις παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα αμέσως μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του GNA, Αχμέτ αλ Μισμάρι, για επικείμενη μεγάλη μάχη στην περιοχή της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα.

Έχουν κινητοποιηθεί και οι ένοπλες ομάδες που είναι πιστές στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το τμήμα στρατιωτικών πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανέφερε ότι οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ έχουν μετακινηθεί από τη Μισράτα προς τη Σύρτη, ιδιαίτερα έπειτα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για επιθετική τακτική στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα μια αυτοκινητοπομπή 200 οπλισμένων οχημάτων έφθασε στην πόλη Ταουέργκα, που είναι περίπου το ένα τρίτο του δρόμου προς τη Σύρτη η οποία θεωρείται η πύλη προς τα κύρια λιμάνια πετρελαίου στη Λιβύη όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο».

Ο Αχμέτ αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι «τις επόμενες ώρες θα γίνουμε μάρτυρες μια μεγάλης μάχης στην περιοχή της Σύρτης και τη Αλ Τζούφρα.

Άλλες ισλαμικές ένοπλες ομάδες έχουν αναλάβει το «σφράγισμα» των συνόρων της Λιβύης με το Σουδάν για να εμποδίσουν την ενίσχυση των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ από διπλανές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνελήφθησαν περίπου 160 πρόσωπα που ετοιμάζονταν να περάσουν τα σύνορα με τη Λιβύη για να συμμετάσχουν ως «μισθοφόροι» στη σύρραξη στην εμπόλεμη χώρα της βόρειας Αφρικής, ανακοίνωσε χθες Κυριακή παραστρατιωτική οργάνωση υπό τις διαταγές μέλους της μεταβατικής κυβέρνησης του Σουδάν.