Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον (video)

[ad_1]

Περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ. «Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο πνευματικό κέντρο Δοξάτου Δράμας, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Καβάλα.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία, το πνευματικό κέντρο Δοξάτου Δράμας, τον υποδέχθηκε το ΔΣ του κέντρου ο δήμαρχος Δοξάτου.Του παρουσίασαν το φωτογραφικό υλικό από τα ολοκαυτώματα που έζησε το χωριό, από την κοινωνική ζωή και τις ιπποδρομίες που ως παράδοση γίνονταν στην περιοχή. Τον ενημέρωσαν και για την εφημερίδα που εκδίδει ο σύλλογος.
Στον 1ο όροφο ξεναγήθηκε στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί εκεί και στον 2ο όροφο στη λαογραφική έκθεση. Του ζήτησαν αν μπορεί να βοηθήσει για έναν μεγαλύτερο χώρο.
Εκεί πήρε από η βιβλιοθήκη τα «Μυστικά του Βάλτου», λέγοντας «Μεγαλώσαμε με αυτά τα βιβλία και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν τίποτε από την ιστορία της Μακεδονίας».Έγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών: «η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη ιστορία του δεν έχει μέλλον».
Του δώρισαν κρασιά και λικέρ της περιοχής και το ημερολόγιο του Συλλόγου τους. Φεύγοντας τους είπε: «Χαίρομαι παρά πολύ που ξεκινώ την περιοδεία από το Δοξάτο και αυτό τον τόπο που έχει βαρύ τον ιστορικό φόρτο, έγραψα και πριν ότι λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον».
Φεύγοντας από το χωριό κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Δοξάτου (που σφαγιάστηκαν στο χώρο από τους Βούλγαρους το 1941)
Πηγή:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]