Λάβρος η Ακσενέρ κατά Ερντογάν – Διέλυσες τη χώρα και έγινες νοικάρης του Πούτιν

10

«Σαν να μην έφτανε αυτή η εξαιρετική κυβερνητική επίδοση. Πρόσφατα έγινε συνήθεια να αλλάζουμε τους διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας, σαν να αλλάζουμε τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά στην ντουλάπα. Οι διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας, η θητεία των οποίων είναι συνήθως 4 χρόνια, έχουν γίνει πλέον εποχικά εργαζόμενοι, χάρη στον κ. Ερντογάν. Ο θερινός πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας είναι διαφορετικός, ο χειμερινός πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας είναι διαφορετικός. Μπαίνουμε σε κάθε σεζόν με νέο πρόεδρο…» τόνισε η Ακσενέρ.

«Ο λόγος της εξαθλίωσης του έθνους»
Δριμεία ήταν η κριτική της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης για την οικονομία.

«Κ. Ερντογάν, δεν ξέρω αν γνωρίζετε πια, αλλά το δολάριο ανεβαίνει καθώς συνεχίζετε να μας διαβάζετε όσα εσείς γνωρίζετε, να συμπεριφέρεστε σαν να είναι όλα εντάξει, να μιλάτε ανεύθυνα και να σπρώχνετε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αντί να τα λύνετε» είπε.

«Γιατί παρακολουθείτε την άνοδο του δολαρίου; Γιατί αδιαφορείτε για την εξαθλίωση του έθνους μας; Πρέπει να παρέμβεις αδερφέ!» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή της, είπε: «Εσύ είσαι ο λόγος που η ισοτιμία του δολαρίου αυξήθηκε από 4,5 λίρες σε 9,33 λίρες τα τελευταία 3 χρόνια, εσύ! Μετά από όλες αυτές τις εξουσίες που σου έδωσε το έθνος μας.

»Ούτε μια δεκάρα δεν θα βγει από τις τσέπες τους, η πολυτελής ζωή τους θα συνεχιστεί ακάθεκτη κι όλοι εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό ως έθνος.

»Στην πραγματικότητα, στη χώρα μας σήμερα, οι κρατικές τράπεζες είναι υπό τη δικαιοδοσία του κράτους, η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης είναι υπό τον έλεγχό του. Υπουργείο Οικονομικών και πάλι υπό την εξουσία του.

»Τα επιτόκια και ο πληθωρισμός είναι στο ανώτατο όριο, το δολάριο οδεύει προς τις 10 λίρες. Η ανεργία έχει απογειωθεί. Αγρότες, έμποροι, συνταξιούχοι, όλοι έχουν εξαθλιωθεί. Αυτή είναι η Τουρκία, που πετά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και πρόσθεσε: «Κ. Ερντογάν, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Φτιάξτε όσες γέφυρες, δρόμους και τούνελ θέλετε. Αν οι πολίτες μας λόγω των υψηλών διοδίων δεν μπορούν να περάσουν από αυτόν τον δρόμο, τη σήραγγα ή να χρησιμοποιήσει αυτήν τη γέφυρα, είναι άχρηστα. Επιπλέον, συνθλίβεται από τους φόρους που πρέπει να πληρώσει. Αυτό σημαίνει ότι κυνηγάτε το κέρδος και δεν υπηρετείτε το έθνος.

»Ο Ερντογάν συναντιέται με νέους μία φορά την εβδομάδα και τραγουδάει μαζί τους χωρίς να ντρέπεται. Ντροπή σου!

»Σε προκαλώ! Πήγαινε τραγούδα αυτά τα τραγούδια μπροστά στην άνεργη και απελπισμένη νεολαία μας. Τότε θα καταλάβεις αν θα σε συνοδεύσουν κι αν θα σε χειροκροτήσουν».

«Ντρέπονται που σε ψήφισαν…»
«Αυτοί που σε υπερασπίστηκαν άνευ όρων στα χωριά, τις γειτονιές, οι οικογένειες και οι φιλικοί κύκλοι και σου έδωσαν μια τελευταία ευκαιρία στις τελευταίες εκλογές, τώρα θέλουν να κρύψουν ότι ψήφισαν το AΚΡ», δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ.

Για κάθε 100 άτομα που απολύονται στον ιδιωτικό τομέα, 109 άτομα απασχολούνται στο δημόσιο τομέα, είπε η αρχηγός του Καλού Κόμματος, στηλιτεύοντας τις κακές επιδόσεις στην απασχόληση.

«Στην πραγματικότητα, στη χώρα μας, το ένα τέταρτο των εγγεγραμμένων εργαζομένων απασχολείται στον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι μια αναλογία, που συναντά κανείς μόνο στη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

»Στη χώρα μας, μόνο το 28,7 % των ατόμων σε ηλικία εργασίας βρίσκονται σε καλές δουλειές. Μόνο 1 στις 6 γυναίκες σε ηλικία εργασίας μπορεί να εργαστεί σε καλές δουλειές.

»Οσο οι 5 υπέρ-αμειβόμενοι σύμβουλοι, οι νύφες, οι γαμπροί και τα ανίψια απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη στο παλάτι, αυτή η κυβέρνηση προτιμά να καταδικάζει το έθνος μας σε πείνα και ανεργία», σημείωσε, και απευθυνόμενη στον τούρκο πρόεδρο είπε:

«Εχει έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ώρα για εκλογές».