Κ. Ρέγκλινγκ: Είναι η κατάλληλη στιγμή οι χώρες της ευρωζώνης να εμβαθύνουν τη νομισματική ένωση

[ad_1]

Ο χρόνος είναι κατάλληλος για να εμβαθύνουν οι χώρες της ευρωζώνης τη νομισματική ένωση και να ενισχύσουν τον παγκόσμιο ρόλο του νομίσματος, αλλά και πάλι πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές αναφορικά με τα δημοσιονομικά εργαλεία για έναν μελλοντικό κοινό προϋπολογισμό, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Λισαβόνα, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι οι συζητήσεις του ESM με επενδυτές έδειξαν ότι παρακολουθούν με προσοχή το θέμα του παγκόσμιου ρόλου του νομίσματος.
«Εάν επιτύχουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη νομισματική ένωση, αυτό σίγουρα θα βοηθήσει επίσης να ενισχυθεί ο παγκόσμιος ρόλος του ευρώ και πιστεύω ότι είναι κατάλληλη η ώρα να το κάνουμε», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι αυτό θα βοηθούσε να προστατευθούν τα συμφέροντα της Ευρώπης.
Μιλώντας για έναν μελλοντικό προϋπολογισμό για τις 19 χώρες που έχουν υιοθετήσει το ευρώ, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι «υπάρχουν καλοί λόγοι για να μιλήσουμε επίσης για ένα δημοσιονομικό εργαλείο για μακροοικονομική σταθεροποίηση σε αυτό το πλαίσιο», αλλά τα κράτη-μέλη απέχουν ακόμα «πολύ από τη συναίνεση σε αυτό».
Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε επίσης ότι παρά την έλλειψη αυτή τη στιγμή συναίνεσης σε ένα άλλο θέμα, αυτού του κοινού σχεδίου εγγύησης καταθέσεων, είναι «βέβαιος ότι εν τέλει θα έλθει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο ασφάλισης καταθέσεων».
Πηγή
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]