Κ. Μητσοτάκης:Eπίθεση στον πρωθυπουργό και πρόσκληση “προς κάθε πολιτικό χώρο” (video)

[ad_1]

Στον Βόλο, ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού, που διεκδικεί την 3η διαδοχική του θητεία στην Θεσσαλία. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ άλλαξε, ανανεώθηκε και είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του τόπου, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Στην αρχή της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, «αν τολμά να κάνει περιοδεία στην Μακεδονία χωρίς ΜΑΤ και κλούβες και προστατευμένα περιβάλλοντα, προκειμένου να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ήταν τόσο καλή η Συμφωνία των Πρεσπών.»

«Με ρωτάνε πότε θα γίνουνε εκλογές. Απαντώ, στις 26 Μαϊου έχουμε εκλογές: Ευρωεκλογές, Αυτοδιοικητικές και εύχομαι και ελπίζω και Εθνικές Εκλογές για να τελειώσει νωρίτερα αυτή η μεγάλη περιπέτεια.», τόνισε κάνοντας λόγο για «δύσκολη μάχη», γιατί όπως είπε, «το καθεστώς που μας κυβερνά δεν θα φύγει εύκολα. Και θα βουλιάξει την πολιτική ζωή σε ένα κρεσέντο λάσπης και σκανδαλολογίας.»
«Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους για τους μικρομεσαίους ώστε να μην παίρνει η εφορία 3.000 € από 5.000 € συνολικά έσοδα ενός συνεταιρισμού γυναικών. Τέτοιες μειώσεις φόρων θέλω να κάνω. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τους πολίτες από τα δεσμά του Κράτους και της Γραφειοκρατίας. Ναι, θα δώσουμε 2000€ στην οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα. Εγγυώμαι ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, Δημόοσιου ή Ιδιωτικού», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα για τέσσερα πράγματα:
‘Για το ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία, για το ότι μας έπνιξε στους φόρους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια του, για τη βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών,  και τέλος, θα τον θυμόμαστε για τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και με προέδρους του Κοινοβουλίου που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν».
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το κόμμα της ΝΔ και για τις νέες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται, αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει τη «θύελλα του λαϊκισμού» που σάρωσε την Ελλάδα, και «να είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης από πλευράς εισφορών των μελών του.»
Επιστολή στο ΕΛΚ για το κόμμα Ορμπάν
Ο κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε ότι αύριο θα στείλει επιστολή στην ηγεσία του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και θα ζητά την αναστολή της ιδιότητας του μέλους για το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
Ολόκληρη η ομιλία:

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]