Κ. Καραμανλής: Εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες θα εγκαινιάσουμε μετρό

Τον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντησή του με τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, στα γραφεία Οργανισμού.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι επίσημες ανακοίνωσεις για την πορεία υλοποίησης του έργου και ενδεχόμενες αλλαγές στον σχεδιασμό θα κάνει από βήματος ΔΕΘ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια για το έργο του μετρό και ξεκαθάρισε ότι η σημερινή κυβέρνηση “δεν θα εγκαινιάσει μουσαμάδες, αλλά μετρό”.

“Το έργο του μετρό έχει περάσει από 1000 κύματα, έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς το περιμένουν πώς και πώς. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια. Εμείς στη ΔΕΘ θα πούμε την απόλυτη αλήθεια στους πολίτες” σημείωσε.

Σχετικά με τον σταθμό της Βενιζέλου για τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση εξετάζει αλλαγή του σχεδιασμού, απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ο κ. Καραμανλής σημείωσε:

“Αυτό που είδαμε δυστυχώς από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα και φτηνή επιθεώρηση. Στον περιβόητο σταθμό Βενιζέλου δεν υπάρχουν εργοτάξια, δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού, δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη για να ξεκινήσει.

Το μετρό είναι ένα έργο που έχει στοιχίσει πολλά και βασικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή του” κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τον οποίο συνοδεύουν ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, επισκέφτηκε τον σταθμό Αγίας Σοφίας τυ μετρό, όπου επίσης είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές εργασίες.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου από τον διευθυντή του μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη και τους υπευθύνους της Κοινοπραξίας.