Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους (video)

[ad_1]

«Πολίτες της Θεσσαλονίκης, Περήφανοι Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε, η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε καθαρή νίκη της ΝΔ για να υπάρξει όπως είπε, πολιτική αλλαγή από τη Δευτέρα.
«Κλείνω εδώ στη Θεσσαλονίκη μια μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 χρόνια. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Συνάντησα χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν στην κρίση. Είδα και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως ο αγώνας που δίνεται είναι για να έχει ένα καλύτερο μέλλον η νεολαία.
«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι’αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί να ενώσει τους Έλληνες «και να γράψουμε μαζί ιστορία».
«Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα. Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι ο «κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες και είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η ΝΔ πήρε από την αρχή μια ξεκάθαρη θέση και ότι στάθηκε απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. «Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με «τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα για να προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας».
Αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι κρατά «πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ».
«Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ύστερα από 4 χρόνια οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δρόμο που θέλουν για τη χώρα. Η ψήφος είναι βαριά όπως βαριά είναι και η ευθύνη κάθε ψηφοφόρου ξεχωριστά. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή το διχασμό; Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Γι’αυτό δεν έχουν θέση χαμένες ή χαλαρές ψήφοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα ή ίσες αποστάσεις. Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».
«Είδα ότι με υπουργική απόφαση δόθηκαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα. Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα στείλουν το λογαριασμό στο Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
«Το αύριο της χώρας αρχίζει τώρα. Ξημερώνει την Κυριακή. Είναι στο χέρι μας. Μέχρι και σήμερα οι αντίπαλοί μας, μας λένε με το τρόπο τους «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Και αυτήν την καινούργια σελίδα της Ελλάδος πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε σε συμπαράταξη όλους τους παλιούς φίλους της ΝΔ αλλά και «φίλους από άλλα κόμματα».
«Στρέφομαι και στους πολίτες που ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Έχουν πρώτη θέση δίπλα μας στην προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή», τόνισε.
«Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. Το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης να φτάσει παντού. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε:
«Σας καλώ να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια καλύτερη εποχή. Στείλτε το μήνυμα παντού. Έρχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με νίκη της ΝΔ. Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]