Τρίτη, 8 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δόμνα Μιχαηλίδου: “100 ευρώ στους συμμετέχοντες του προγράμματος επιμόρφωσης στη συμπερίληψη” – Επιδοτήσεις μετεγκατάστασης στον Έβρο
Opinion Poll: Στο 29,8% η ΝΔ με προβάδισμα 15,9 μονάδων, μισή μονάδα πάνω το ΠΑΣΟΚ, στην 3η θέση η Πλεύση
Σδούκου: «Η λύση για να ξεριζώσουμε το “βαθύ κράτος” είναι η πλήρης ψηφιοποίησή του»
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης είναι ο κακός ΣΥΡΙΖΑ του ’15 -Την τεχνική λύση για ΟΠΕΚΕΠΕ τη συνέταξε σύμβουλός του
Υπόμνημα Καραμανλή στην προανακριτική: Δεν έχω τελέσει αξιόποινη πράξη, επιθυμώ ποινική δίωξη για την απόδειξη της αθωότητάς μου
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Τι αλλάζει στη χορήγηση ασύλου για τους Σύρους πολίτες
Ο ΥΠΕΞ εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτίριο «Σεφέρη» του γενικού προξενείου στην Κορυτσά
Ο Νίκος Δένδιας στο «Summer Campus 2025»: «Τα παιδιά είναι για μας η έκφραση της υψηλότερης ελπίδας»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουλίου
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακή ΑΟΖ και Brexit στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου-Μπαρνιέ

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος θα έχει συνάντηση την Τρίτη στις 10:00 με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.
Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο κ. Μπαρνιέ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την θέση που πήρε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στο ζήτημα της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδίως στο ζήτημα το οποίο σχετίζεται με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Υπερασπιζόμενος την Κύπρο στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην ουσία υπερασπισθήκατε το Διεθνές Δίκαιο, και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας. Και θέσατε «τον δάχτυλον επί τον τύπον των ήλων», θα μπορούσα να πω, διαμηνύοντας προς την Τουρκία το αυτονόητο: Ότι απαιτείται, από την πλευρά της, πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου διότι από αυτό εξαρτάται και η ευρωπαϊκή της προοπτική», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο σεβασμός της Διεθνούς Νομιμότητας στην περίπτωση της Κύπρου έχει τεράστια σημασία, διότι αν ανεχόμαστε τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας τότε θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αρνητικό προηγούμενο.
Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι «είναι γνωστό σε όλους, ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της ΕΕ. Και σ’ αυτό το σημείο υπερασπιζόμενος την Κύπρο, ουσιαστικά υπερασπισθήκατε την Διεθνή Νομιμότητα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Αναφορικά με το Brexit, o κ. Παυλόπουλος επισήμανε τον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο κ. Μπαρνιέ επί του θέματος, χαρακτήρισε υποδειγματικό τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του και υπενθύμισε ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ για την έξοδο ενός κράτους-μέλους από την ΕΕ ευχόμενος να ‘ναι και η τελευταία. «Έχετε φέρει αυτή την αποστολή σε πέρας όπως προβλέπει το άρθρο 50, δηλαδή, εξασφαλίζοντας την ενότητα του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και αποδίδοντας την ευθύνη που ανήκει στον Λαό του Ηνωμένου Βασιλείου. Διότι εκείνοι πήραν την απόφαση να φύγουν από την ΕΕ, η ευθύνη τούς ανήκει στο ακέραιο, κι εύχομαι μέχρι την τελευταία στιγμή -αυτή είναι η θέση της Ελλάδας, και η προσωπική μου θέση- να το ξανασκεφθούν. Πάντως εσείς, έχετε κάνει αυτό που πρέπει για να θωρακίσετε την κοινή μας Ευρωπαϊκή Οικογένεια, το Ευρωπαϊκό μας Οικοδόμημα» είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρνιέ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παυλόπουλο για την συνάντηση και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Φάκελος του Brexit είναι εξαιρετικά πολύπλοκος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κανείς δεν είναι δέσμιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί αν θέλει και αποφασίσει να αποχωρήσει» και παρατήρησε ότι «παρόλα αυτά πρέπει ο καθένας να επωμισθεί τις ευθύνες του και τις συνέπειες της πράξεως αυτής». Μάλιστα, ανέφερε ότι όλες οι διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα έχουν γίνει χωρίς κανένα πνεύμα επιθετικότητας, με πλήρη σεβασμό της κυρίαρχης απόφασης που έλαβε ο Λαός της Μ. Βρετανίας.
Δεν έκρυψε ωστόσο την δική του απογοήτευση γι΄ αυτήν την απόφαση. Όπως σημείωσε, «πρόκειται για μία κυρίαρχη απόφαση, την οποία έλαβε ο βρετανικός Λαός, κι εγώ πρέπει να διασφαλίσω την ενότητα των 27».
Μιλώντας για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Μπαρνιέ είπε ότι αφού είδε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον υπουργό Εξωτερικών, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο, όσον αφορά τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου και πρόσθεσε ότι «είναι θέμα αλληλεγγύης ενός Κράτους-Μέλους της Ε.Ε., αλληλεγγύης προς όλη της Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:BrexitΑΟΖΚύπρος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η μόνη δύναμη στο Κέντρο που εκφράζει το καινούριο
Επόμενο άρθρο Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο προτείνει πρόωρες εκλογές για την Εθνοσυνέλευση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δόμνα Μιχαηλίδου: “100 ευρώ στους συμμετέχοντες του προγράμματος επιμόρφωσης στη συμπερίληψη” – Επιδοτήσεις μετεγκατάστασης στον Έβρο
1 ώρα ago
Opinion Poll: Στο 29,8% η ΝΔ με προβάδισμα 15,9 μονάδων, μισή μονάδα πάνω το ΠΑΣΟΚ, στην 3η θέση η Πλεύση
2 ώρες ago
Σδούκου: «Η λύση για να ξεριζώσουμε το “βαθύ κράτος” είναι η πλήρης ψηφιοποίησή του»
3 ώρες ago
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης είναι ο κακός ΣΥΡΙΖΑ του ’15 -Την τεχνική λύση για ΟΠΕΚΕΠΕ τη συνέταξε σύμβουλός του
4 ώρες ago
Υπόμνημα Καραμανλή στην προανακριτική: Δεν έχω τελέσει αξιόποινη πράξη, επιθυμώ ποινική δίωξη για την απόδειξη της αθωότητάς μου
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

O Μασκ «έχει εκτροχιαστεί» λέει ο Τραμπ για την ίδρυση νέου κόμματος– Η ειρωνική απάντηση του μεγιστάνα

Ελένη Ευσταθίου
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκαρπος ο 1ος γύρος έμμεσων συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς – Στις ΗΠΑ σήμερα ο Νετανιάχου

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Τέξας: Στους 50 οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες, ανάμεσά τους 15 παιδιά

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

FT: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι για το πάγωμα παραδόσεων όπλων

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?