Κυνήγησαν στο Σύνταγμα τον Τούρκο που σήκωσε την τουρκική σημαία!

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο πρόεδρος του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας, Μουσταφά Σαριγκιούλ, αφού άπλωσε την τουρκική σημαία μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Κάνοντας μια δήλωση για το θέμα, ο Σαριγκιούλ, δήλωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση και είπε, “Ο Γενικός Γραμματέας του TDP, κ. Τεομάν Μουτλού δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση. Το πρόβλημα λύθηκε με κοινή λογική και ψυχραιμία”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το άνοιγμα της τουρκικής σημαίας μπροστά από το Κοινοβούλιο, ο Σαριγκιούλ επέστησε την προσοχή στην αυξανόμενη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο και είπε: “Καλέσατε Αμερικανούς στρατιώτες, συσσωρεύσατε τα όπλα τους, κάνατε τη χώρα σας αμερικανική βάση. Δεν χρειάζεσαι τις Ηνωμένες Πολιτείες για να νιώσεις ασφάλεια”

Επίθεση δέχθηκε ο Μουσταφά Σαριγκιούλ που άνοιξε την τουρκική σημαία στην Ελλάδα

Ο Σαριγκιούλ δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει να έχει πάντα καλές σχέσεις με τους γείτονές της και είπε, “Μην εμπιστεύεστε πολύ τις χώρες που αποκαλείτε συμμάχους και την Αμερική. Είμαστε ο πραγματικός σας σύμμαχος.Διοτι είμαστε γείτονες”

Ανέφερε ότι υπήρξαν φραστικές επιθέσεις εναντίον του μετά τη συνέντευξη Τύπου και είπε ότι αργότερα επιχειρήθηκε από μια ομάδα μια de facto επίθεση .

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος και ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Τεομάν Μουτλού είναι σε καλή κατάσταση, σημείωσε ότι θα αναχωρήσουν από την Αθήνα σήμερα και ότι θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 23.30.

Κάνοντας μια δήλωση σχετικά με το θέμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σαριγκιούλ είπε: “Έγινε προσπάθεια από κάποιους αμόρφωτους εχθρούς των Τούρκων να εμποδιστεί η ανακοίνωση τύπου μας μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος TDP υπέστη λεκτική και σωματική επίθεση. Το πρόβλημα λύθηκε με κοινή λογική και ψυχραιμία. Ο κ. Mουτλού και εγώ είμαστε καλά και είμαστε ασφαλείς”

Ο Γενικός Γραμματέας του TDP, Tεομάν Μουτλού, δήλωσε ότι άγνωστα άτομα αποπειράθηκαν να επιτεθούν επίθεσης στον πρόεδρο του κόμματος Σαριγκιούλ κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στην πλατεία Συντάγματος. Ο Μουτλού ανέφερε ότι διασφάλισε ότι ο Σαριγκιούλ μπόρεσε να ξαναμπεί στο ξενοδοχείο με ασφάλεια και ότι η εν λόγω ομάδα του επιτέθηκε εκείνη τη στιγμή.