Κρούσμα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης – Εντοπίστηκε τυχαία μετά από εξέταση στο Παπαγεωργίου – Ανησυχία στο προσωπικό

58

Κρούσμα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης – Εντοπίστηκε τυχαία μετά από εξέταση για άλλο λόγο στο Παπαγεωργίου – Ανησυχία στο προσωπικό
Στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών Διαβατων που φιλοξενεί 1000 άτομα και προσωπικό περίπου 250 άτομα εκ των οποίων 33 απαρτίζουν το ιατρικό προσωπικό του ΕΟΔΥ για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης,εντοπίστηκε νεαρή γυναίκα ιρακινής καταγωγής 37 ετών, η οποία επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου τυχαία ,για άλλη αιτία και βρέθηκε θετική στον κορωνοιο.
Η ασθενής κρατήθηκε για νοσηλεία μαζί με ένα ακόμα άτομο του στενού
της περιβάλλοντος. Τα άλλα δύο άτομα που συγκατοικούν, αφού ελέγχθηκαν, επέστρεψαν στη δομή με την οδηγία να μείνουν σε καραντίνα μέχρις ότου ληφθούν τα αποτελέσματα.
Έγινε επαφή με την κινητή μονάδα covid του ΕΟΔΥ, όπου ζητήθηκε να γίνει
έλεγχος των στενών επαφών και προληπτικός έλεγχος του προσωπικού της δομής. Ο έλεγχος των στενών επαφών προγραμματίστηκε για Τρίτη 18/8/2020 ενώ ο έλεγχος του προσωπικού απορρίφθηκε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, κάτι που εντείνει την ανησυχία του προσωπικού της δομής.