Κρήτη: Έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο – Διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών

[ad_1]

Μεγάλες οι καταστροφές που προκάλεσε η «Ωκεανίδα» στην Κρήτη, ενώ υποχωρούν από σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται οι έρευνες για τον 61χρονο κτηνοτρόφο στον δήμο Αποκορώνου, ο οποίος χάθηκε με το αυτοκίνητό του στα νερά χειμάρρου.
Κομμένος στα δύο είναι ο Νομός Χανίων, όπου γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά στον Πλατανιά, καθώς υπάρχει φόβος για υπερχείλιση του ποταμού.
Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν αρκετοί οικισμοί στα σύνορα του νομού Ρεθύμνου με τα Χανιά.
Εντολή του πρωθυπουργού είναι να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία, τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε σύσκεψη  στην αντιπεριφέρεια Χανίων, η οποία ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα.
Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σήμερα δύο μεγάλες μεταλλικές γέφυρες θα τοποθετηθούν από τον στρατό, ώστε να αποκατασταθεί προσωρινά η σύνδεση με τους οικισμούς.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε λόγο για μεγάλης κλίμακας καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές και σε καλλιέργειες.
Στην υπόλοιπη χώρα, αποκλεισμένα παραμένουν πολλά χωριά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ σε άλλα έχει διακοπεί.
Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο και σε αρκετές πορθμειακές γραμμές.
Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αντιμετωπιστούν το συντομότερο οι καταστροφές στην Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Χανιά, που δοκιμάζονται πρωτόγνωρα, από την κακοκαιρία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση: Πληγές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία – Ένας νεκρός στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης κι ένας αγνοούμενος στην Κρήτη (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]