Κορονοϊός σήμερα Βουλή: Μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ατομική ευθύνη δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

35

Να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Έρχεστε σήμερα και μας λέτε ως πρωθυπουργός μιας χώρας που μετρά πάνω από 40 νεκρούς κάθε μέρα και συγκρίνετε με τις χώρες εκείνες που την άνοιξη είχαν βρεθεί με εκατοντάδες νεκρούς και μια διασπορά αντίστοιχη της σημερινής στη Βόρεια Ελλάδα; Ήρθατε να μας πείτε τι;’’ Δεν έχουμε καμιά ευθύνη για το άνοιγμα του τουρισμό’’.

Ξεχνώντας εντελώς τα συγχαρητήρια που έδινε η κυβέρνηση στον εαυτό της μετά την άνοιξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε αυτή τη φορά να μοιραστεί τα εύσημα με όλους, ειδικούς, πολιτικούς και πολίτες. Ξέχασε όμως και τις φιέστες που έκανε τόνισε ο κ. Τσίπρας.Σας έλεγα δεν έχετε σχέδιο για το πώς θα ανοίξει. Όταν άνοιξε χωρίς σχέδιο, με διαφορετικά κριτήρια από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου, σας είπαμε κάνετε λάθος», τόνισε.

«Εσείς δεν λέγατε ευτυχώς που είμαι εγώ και δεν είναι ο Τσίπρας γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς; Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και στον ανθρώπινο πόνο. Σήμερα λέτε πάλι τα ίδια. Ότι δεν κάνατε κανένα λάθος και ότι φταίνε η νέοι άνθρωποι. Εκεί εντοπίζεται μονάχα η διασπορά; Προφανώς υπάρχει και εκεί. Αλλά δεν υπάρχει διάδοση εξαιτίας του γεγονότος ότι καθημερινά στις μεγάλες πόλεις παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς;», πρόσθεσε.

«Δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων δεν σκέφτεται πώς θα κάνει πάρτι το βράδυ. Η πλειονότητα των νέων σήμερα είναι στην ανεργία, χωρίς προοπτική. (…) Η πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας δεν διαχειρίζεται Offshore. Η πλειοψηφία είναι εξαρτημένοι από τον μισθό», πρόσθεσε.«Η πραγματική αύξηση των ΜΕΘ είναι 200 κρεβάτια. Πάμε να δούμε. Είναι ζήτημα κρεβατιών και μόνο το θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ; Η Βουλή έκανε δωρεά 50 κλίνες στο “Σωτηρία”. Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι λειτουργούν οι 9. Το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Αρνείστε να κάνετε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό «να συμφωνήσουμε όλοι μας σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής με γνώση αξιοπιστία και εμπειρία που θα θέσει σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο» που θα έχουν συμφωνήσει οι πολιτικές δυνάμεις.Κύριε Κικίλια δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Κρυφτήκατε πίσω από έναν άξιο επιστημονα τον κ. Τσιόδρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: «8 μήνες ήσασταν εξαφανισμένος και έρχεστε στο και 5 να κατηγορείτε την αντιπολίτευση».

Αν συμφωνήσετε, στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στο πάγωμα των αντιλαϊκών σας νομοσχεδίων (πχ πτωχευτικό νόμο) και να παγώσετε το σχεδιασμό σας να φέρετε προς ψήφιση ένα αντεργατικό νομοσχέδιο, υπάρχουν άνθρωποι για αυτό το ρόλο είπε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας:

«Θα σας πρότεινα την Αθηνά Λινού καθηγήτρια Ιατρικής. Δεν ήταν απούσα, ήταν παρούσα. Έλεγε παντού προσοχή και μάσκες. Ελάτε να βρούμε κάποιον άλλο αν θέλετε»