Κορονοϊός ΗΠΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων σε μια ημέρα – Καταγράφηκαν 1.480 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Κορονοϊός ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αμερική – Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από το ιό έφτασε στους 7.406 – Με διάταγμα Τραμπ σταμάτησε η εξαγωγή υγειονομικού υλικού σε τρίτες χώρες
Κορονοϊός ΗΠΑ: Σαρώνει ο Κορονοϊός στις ΗΠΑ καθώς 1.480 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα , σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Είναι ο χειρότερος απολογισμός που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα. Και τα αριθμοί αυτοί καταμετρήθηκαν από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, με τον συνολικό αριθμό θυμάτων να έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.

Τράμπ: Σταματήστε την εξαγωγή μασκών σε τρίτες χώρες
Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο καλεί να σταματήσουν οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες μασκών προσώπου N-95 και άλλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που κρίνεται αναγκαίο για την μάχη καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.
«Είναι ένα ακόμη βήμα της συνεχιζόμενης μάχης για την αποτροπή συσσώρευσης, εκτόξευσης τιμών και αισχροκέρδειας, αποτρέποντας την επιβλαβή εξαγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού» , ανέφερε στην ανακοίνωσή του.