Κλιματική αλλαγή και ψηφιακή γεωργία συζήτησαν Στ. Αραχωβίτης και Σ. Κάνεϊ

29

[ad_1]

Θέματα περιβάλλοντος, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς και ο μετασχηματισμός της ψηφιακής γεωργίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης με τον Ιρλανδό υπουργό Φυσικών Πόρων & Ψηφιακής Ανάπτυξης, Σον Κάνεϊ.
Ο Έλληνας υπουργός αναφερθηκε στο μοντέλο της ψηφιακής γεωργίας, το οποίο υλοποιεί η χώρα μας με εθνικούς πόρους, με επισπεύδον το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με το οποίο υπάρχει όπως τόνισε άψογη συνεργασία και μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο στα χέρια των αγροτών τόσο για την αντιμετώπιση φαινομένων κλιματικής αλλαγής, όσο και για τη βελτίωση του εισοδήματός τους.
Ένα ακόμη θέμα για το οποίο μίλησαν οι δυο πλευρές ήταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον κ. Αραχωβίτη να αναφέρει ότι «η Ιρλανδία έχει σχεδόν μηδενίσει τη χρήση του άνθρακα, έχει αναπτύξει νέες μορφές ενέργειας» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «και στη χώρα μας γίνονται σπουδαία βήματα για την παραγωγή βιοαερίου εκμεταλλευόμενοι τα φυτικά ή ζωικά απόβλητα αλλά και για την ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο.
Από την πλευρά του ο Ιρλανδός υπουργός Σον Κάνεϊ επισήμανε ότι πρέπει όλοι να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να συμβάλουμε στο πρασίνισμα και εξεφρασε την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Ιρλανδία είναι σε καλή θέση για να το πετύχουν αυτό.
Πηγή: ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]