Κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας για την οικονομία

[ad_1]

«Κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας για την ελληνική οικονομία. Είναι πλέον σαφές. Όσοι επένδυσαν πολιτικά σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα κατανοούν ότι επέλεξαν το δρόμο του αυτοεξευτελισμού» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Για τα ελληνικά ομόλογα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ χαμηλών αποδόσεων: Το ελληνικό 5ετές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο (2.24%) από τότε που υπάρχει η ελληνική καμπύλη (1997). Το 10ετές, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αγορές χρήματος, διαπραγματεύεται σε χαμηλό 15ετίας (3,45%)».
Εκταμίευση δόσης«Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση του 1 δις από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που παρακρατούνται από την ΕΚΤ».
Προστασία α΄κατοικίας «Το πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας οριστικοποιήθηκε, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, «με τρόπο που καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών, εντός του πλαισίου που θέτουν οι εποπτικοί μηχανισμοί του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».
Κοινωνική πολιτική

Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας & σταθερής ανάκαμψης της οικονομίας, σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα με ορίζοντα τις παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τη διαρκή ενίσχυση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας των #αδυνάμων.
— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) April 9, 2019

Υπόθεση Novartis«Χθες υπήρξε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis. Υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος & οδήγησε σε αντιδράσεις που είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας τους ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών».
Πηγή:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]