Κιλιτσντάρογλου: Υπό ελληνική κατοχή 16 νησιά στο Αιγαίο!

32

Προκλητικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν επειδή «δεν βγάζει άχνα για την κατοχή 16 νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα».Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Κιλιντσάρογλου είπε ότι «η ειρηνευτική επιχείρησή μας στην Κύπρο το 1974 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Όταν οι ομογενείς μας δολοφονούνταν κανείς δεν έμεινε θεατής».

Υποστήριξε ότι από «το 1974-2019, στην Κύπρο δεν άνοιξε μύτη. Όλοι οι πολίτες ζούσαν σε γαλήνη. Αλλά τώρα η πολιτική στην Κύπρο πρέπει πια να αλλάξει. Χρειάζεται να ξεκινήσει μία νέα περίοδος, αν δεν γίνει, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Πρέπει πλέον να αναγνωριστεί η ‘τδβκ’».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι 16 νησιά στο Αιγαίο που ανήκαν στην Τουρκία τώρα βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή». «Και δεν βγάζουν άχνα. Δεν μπορούν να βγάλουν άχνα. Γιατί;», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ.