Καλαμάτα: Δικάζονται οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο από σαΐτα (video)

[ad_1]

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν αύριο το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στην Καλαμάτα. Tα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, οδηγήθηκαν νωρίτερα στον εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε μετατροπή της ποινής στο πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ’αμελείας. Δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παραμένουν υπό κράτηση.

Η κοινωνία της Καλαμάτας είναι σοκαρισμένη με το θάνατο του άτυχου 53χρονου Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος ήταν πατέρας δυο παιδιών, εικονολήπτης  και ιδιοκτήτης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και της ιστοσελίδας Messinia News.
Βρήκε τραγικό θάνατο χτυπημένος από «σαΐτα» στο κεφάλι, καθώς τραβούσε εικόνες από ένα από τα λεγόμενα «μπουλούκια» που συμμετείχαν στο έθιμο, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, βιντεοσκοπώντας στην κυριολεξία τη μοιραία στιγμή του τέλους του.
Είναι η πρώτη φορά  που η Καλαμάτα θρηνεί την απώλεια μιας ζωής, από το έθιμο του σαϊτοπόλεμου που μετράει 150 χρόνια, κάθε Κυριακή του Πάσχα.

 
Τη στιγμή που συνέβη το δραματικό περιστατικό, έχει καταγράψει καρέ-καρέ η κάμερα της ΕΡΤ.
Ως προς τις εκδοχές που επικρατούν είναι να έπιασε φωτιά σάκος με σαΐτες εκρηκτικών με συνέπεια να εκτοξεύονται ανεξέλεγκτα, ή να είχε πέσει κάποια χωρίς να σβήσει στο έδαφος.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]