Και στις αεροπορικές συγκοινωνίες το μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες

[ad_1]

Την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και στις αεροπορικές συγκοινωνίες για τους κατοίκους των νησιών ανακοίνωσε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρόδο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Όπως έκανε γνωστό, οι συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή η επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.
«Έχουμε ήδη ετοιμάσει την τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, και αφού προχωρήσουν τα απαραίτητα τεχνικά θέματα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου.
Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για τις θετικές επιπτώσεις που ήδη έχει το μεταφορικό ισοδύναμο για τους κατοίκους των νησιών. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα μέτρο που εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για ειδικές πολιτικές στα νησιά.
Ήδη, όπως είναι γνωστό, σε 49 νησιά το μεταφορικό ισοδύναμο εφαρμόζεται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη μεταφορά εμπορευμάτων, ενώ σύντομα θα ισχύσει και για τα καύσιμα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, αφού εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, στόχος είναι από το 2020 να ισχύσει το μέτρο για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά, έτσι ώστε η τιμή τους στα νησιά να μην υπερβαίνει τον μέσο όρο της τιμής στα πρατήρια της Αττικής.
«Καταφέραμε να βρούμε πόρους για το μεταφορικό ισοδύναμο (σ.σ. περίπου 170 εκατ. ευρώ), που αποτελούσε χρόνιο και διαρκές αίτημα των κατοίκων των νησιών, για το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα. Βρήκαμε αυτούς τους πόρους διότι εμείς δεν κάνουμε δωράκια στις φαρμακευτικές εταιρείες, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών», τόνισε ο κ. Σαντορινιός, ο οποίος επισήμανε ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ανεξάρτητο των προσπαθειών που συνεχίζουν να γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να επανέλθουν σε όλα τα νησιά οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]