Κυριακή, 6 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ζέττα Μακρή: Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος – Φέρεται να εκβίαζε τη βουλευτή της ΝΔ.
Ερντογάν: Περιμένω τα F-35 από τον Τραμπ – Χωρίς νόημα οι ελληνικές ανησυχίες
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κ. Ζαχαριάδης -Τον Στ. Καλπάκη πρότεινε ο Φάμελλος για γραμματέα.
Μαρινάκης: Η κυβέρνηση γνώριζε την παθογένεια του ΟΠΕΚΕΠΕ και την αντιμετώπισε -Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό
Τσουκαλάς:Με το νέο εργασιακό ν/σ οι εργαζόμενοι στο μέλλον θα πάρουν συντάξεις-ψίχουλα
Η ώρα της κρίσης: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα σε Τσακαίους, Κάρυστο, Μεσοχώρια και Λιμνιώνα – Επιχειρούν εναέρια μέσα
TisimΒενη: Η παράσταση “Εκείνος και Εκείνος”στη Θεσσαλονίκη
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν
Συνάντηση Χατζηδάκη με τον πρωθυπουργό της Κίνας 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

5 μήνες ago
Κοινοποίηση
11 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια, ενώ από το βράδυ θα επεκταθούν στις δυτικές Κυκλάδες.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις Σποράδες, την Εύβοια και τις δυτικές Κυκλάδες. Οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες, ιδιαίτερα στις παραπάνω περιοχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί ανατολικά, πλήττοντας την ανατολική νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα, η συννεφιά θα πυκνώσει σταδιακά, φέρνοντας τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ. Στα βορειοανατολικά, θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 3 έως 4 μποφόρ, οι οποίοι θα ενισχυθούν το βράδυ, φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως στα βόρεια, όπου ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 14 βαθμών Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, οι μέγιστες τιμές θα διαμορφωθούν μεταξύ 15 και 17 βαθμών, ενώ στη νότια νησιωτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αναλυτικά για κάθε περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί με τη ίδια ένταση. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στις δυτικές Κυκλάδες. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 2 έως 4 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και τοπικά στα νότια 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-02-2025

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στον Πατραϊκό μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά της τάξεως των 5 με 7 βαθμών Κελσίου όπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα η πτώση θα είναι της τάξης των 2 με 4 βαθμών και θα φτάσει στα κεντρικά τους 10 με 12 και στα δυτικά και στη νησιωτική χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2025

Στο νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανόν στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2025

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-02-2025

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderβροχέςΕΜΥ - Εθνική Μετεωρολογική ΥπηρεσίαΚαιρός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1: Ο Μουζακίτης μίλησε και «υπέγραψε» κομβικό διπλό για τους Πειραιώτες στη Βοιωτία
Επόμενο άρθρο Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Η ακολουθία των σεισμών απομακρύνεται από τη Σαντορίνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζέττα Μακρή: Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος – Φέρεται να εκβίαζε τη βουλευτή της ΝΔ.
8 ώρες ago
Ερντογάν: Περιμένω τα F-35 από τον Τραμπ – Χωρίς νόημα οι ελληνικές ανησυχίες
9 ώρες ago
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κ. Ζαχαριάδης -Τον Στ. Καλπάκη πρότεινε ο Φάμελλος για γραμματέα.
10 ώρες ago
Μαρινάκης: Η κυβέρνηση γνώριζε την παθογένεια του ΟΠΕΚΕΠΕ και την αντιμετώπισε -Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό
11 ώρες ago
Τσουκαλάς:Με το νέο εργασιακό ν/σ οι εργαζόμενοι στο μέλλον θα πάρουν συντάξεις-ψίχουλα
12 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα της κρίσης: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα σε Τσακαίους, Κάρυστο, Μεσοχώρια και Λιμνιώνα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Η παράσταση “Εκείνος και Εκείνος”στη Θεσσαλονίκη

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?