Κάλεσμα Δ. Κουτσούμπα προς τους εργαζομένους να ενισχύσουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

[ad_1]

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Καλλιθέα κάλεσε τους εργαζόμενους «να κάνουν την πραγματική διαφορά ενισχύοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, αχρηστεύοντας τις παγίδες που στήνουν στο λαό τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους, για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους», προσπερνώντας την λογική «του δήθεν ‘μικρότερου κακού’ που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο», αγνοώντας «τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων», παραμερίζοντας τις «ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και τα περί δίκαιης και βιώσιμης καπιταλιστικής ανάπτυξης και αξιοποιώντας την πείρα τους.
Αναφερόμενος στην καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή, μέσω της εγκατάστασης «Αθηναϊκής Ριβιέρας», είπε ότι «οι καπιταλιστές επενδύουν για το κέρδος τους και μόνο», σημείωσε ωστόσο ότι το ΚΚΕ επιμένει στη δημιουργία πάρκου στο Ελληνικό, κομμάτι του παραλιακού μετώπου, με κρατική χρηματοδότηση, να γίνει μητροπολιτικό πάρκο με όλες τις υποδομές, αναψυχής, αθλητισμού, μόρφωσης, πολιτισμού, πράσινου, ελεύθερου χρόνου».
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ «έραβε το αντιλαϊκό κυβερνητικό του κοστούμι, κορόιδευε την εργατική τάξη, το λαό, ότι ‘η Ευρωπαϊκή Ένωση δήθεν αλλάζει και η ελπίδα έρχεται’ και την ελπίδα την έκανε λεπίδα τελικά στη ζωή και στα δικαιώματά του λαού, με το τρίτο μνημόνιο που υπόγραψε το οποίο ήρθε να προστεθεί, στα δύο προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την κοροϊδία με το όνομα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», το οποίο, «τάχα θα βασίζεται στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη», αφού ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του «δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόσουν μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού για δεκαετίες». Είπε ότι το κάλεσμα του πρωθυπουργού για «προοδευτικό μέτωπο» έχει ήδη «βρει ανταπόκριση από τα πρωτοπαλίκαρα των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη που προσπαθούν να αθωώσουν» και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα στην Ευρώπη απευθύνεται «στην αμαρτωλή γερμανική σοσιαλδημοκρατία η οποία συγκυβερνά πολλά χρόνια με τη δεξιά χριστιανοδημοκρατία και πρωταγωνίστησε στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με την ‘Ατζέντα 2010’, στην σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Πορτογαλίας, την οποία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, χαρακτηρίζει πρότυπο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης και στο σημαιοφόρο των ‘ευρωπαϊστών’, Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος εφαρμόζει άγρια αντεργατική πολιτική και ταυτόχρονα, προτείνει στην ουσία, τη σταδιακή μετατροπή της ΕΕ σε Ομοσπονδία».
«Το κάλεσμα του κ. Τσίπρα για το νέο ‘κοινωνικό συμβόλαιο’, απευθύνεται πρώτα και κύρια στο λαό, στους εργαζόμενους, για να στοιχηθούν πίσω από τους αντιδραστικούς στόχους της αστικής τάξης, να δεσμευτούν σε συνεχείς θυσίες, να συνθηκολογήσουν με τον πραγματικό ταξικό αντίπαλό τους» τόνισε. Ανέφερε ακόμα ότι «ο «Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων», είναι «το προκάλυμμα της συμπίεσης, όλων των εργατικών δικαιωμάτων προς τα κάτω». Είπε ότι καμία διαχειριστική συνταγή δεν μπορεί να αναιρέσει την ανισόμετρη ανάπτυξη και τις ανισότιμες σχέσεις στην ΕΕ ούτε τον ανταγωνισμό μεταξύ των μονοπωλίων.
«Το αποφασιστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές, σε δήμους και περιφέρειες είναι πραγματικό καρφί στο μάτι του εθνικισμού. Μονάχα η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη «αποφασιστική και μαχητική στάση του λαού της Καλλιθέας, που ανάγκασε σε άτακτη φυγή τα φασιστοειδή υπό την προστασία των ΜΑΤ». «Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού» τόνισε, προσθέτοντας πως «οι κομμουνιστές δήμαρχοι έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει πραγματικό μέτωπο στο φασισμό, την ακροδεξιά, στη ναζιστική εγκληματική ΧΑ».
«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως, πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος.
Στη συγκέντρωση στην Καλλιθέα απηύθυναν χαιρετισμό η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Χαρά Παπαδοπούλου, μαθήτρια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]