Ιστορικό ντοκουμέντο της ΕΡΤ: Ποιος είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος (video)

27

[ad_1]

Ιστορικό ντοκουμέντο από το Αρχείο της ΕΡΤ αποδεικνύει ότι στη φωτογραφία που εμφάνισε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν βρισκόταν μέλος της οικογένειας Τσίπρα, αλλά ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός των πραξικοπηματιών.

Μαζί με τη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και που επανέφερε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, διαδόθηκε και ο ισχυρισμός ότι πίσω από την τριανδρία της χούντας, Παττακό, Παπαδόπουλο και Μακαρέζο, στέκεται ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Το πρόσωπο αυτό δεν είναι συγγενής του πρωθυπουργού, αλλά μέλος των τελευταίων κυβερνήσεων των πραξικοπηματιών, το οποίο μάλιστα έχει καταγραφεί στον τηλεοπτικό φακό σε ορκωμοσία της δοτής κυβέρνησης και ονομάζεται Διομήδης Αγγελόπουλος.
Από το φιλμ των επίκαιρων, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, που κατέγραψε την ορκωμοσία των νέων υπουργών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών της χούντας, Ιερώνυμο, παρουσία του αντιβασιλέα Γεωργίου Ζωιτάκη και του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, τον Ιανουάριο του 1972 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το άτομο στη φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της κυβέρνησης των Συνταγματαρχών και της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.
Ο Διομήδης Αγγελόπουλος μίλησε το 1973 στον φακό των Επικαίρων με θέμα την αποκέντρωση και το φιλμ έχει επίσης διασωθεί στο Aρχείο της ΕΡΤ.
Πηγή ΕΡΤ, Βίντεο Κ. Αντωνιάδη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]