Τετάρτη, 16 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Θεμιστοκλέους: «Το 1566 δέχθηκε 2.500 κλήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας του»
Συρία: Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Δαμασκό – Συνεχίζονται οι μάχες Δρούζων και Βεδουίνων
Θεοδωρικάκος: «Εγκρίθηκαν στρατηγικές επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ τους τελευταίους δέκα μήνες»
Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ από την Ολομέλεια της Βουλής
Αντώναρος για το αίτημα στον Κασσελάκη να τον προτείνει για ΠτΔ: “Έλεος, οι Ρουβίτσες πήραν στα σοβαρά την ειρωνική ανάρτηση”
Βελόπουλος: Μαφιόζικος ο τρόπος κάλυψης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολόκληρη η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική
Ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό: Χτυπήσαμε το αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας, λένε οι IDF
Μητσοτάκης από Καρπενήσι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες
Χρυσοχοΐδης για μεταναστευτικό: Όσοι παριστάνουν τους ευαίσθητους δήθεν, ας πουν στον κόσμο ότι πρέπει να τους αφήσουμε να περνούν
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Βίντεο από το χτύπημα με drone των τρομοκρατών Χούθι στο Τελ Αβίβ, δίπλα από το προξενείο των ΗΠΑ

12 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Οι σιίτες τρομοκράτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με drone, με τις ισραηλινές αρχές να κάνουν λόγο για έναν νεκρό.

«Η αεροπορική δύναμη των Drones των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης (…) διεξήγαγε ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικού στόχου στην κατεχόμενη περιοχή της Τζάφα, γνωστή στο Ισραήλ με το όνομα Τελ Αβίβ», επισήμανε ο Γιάχια Σαρίε στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι σε ανακοίνωσή του.

Δείτε το Βίντεο

Στο Ισραήλ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις «περίπου στις 03:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» σχετικά «με μια ισχυρή έκρηξη» στο Τελ Αβίβ.

Ένας άνδρας περίπου 50 ετών «βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του», επεσήμανε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι είχε χτυπηθεί από θραύσματα.

Επίσης τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από θραύσματα, ενώ άλλοι τέσσερις δέχθηκαν φροντίδες λόγω του σοκ που υπέστησαν. Όλοι τους έχουν πάρει εξιτήριο, επεσήμανε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Εικόνες από την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη δείχνουν το σημείο που μοιάζει να επλήγη ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

«Δεν ήχησε καμία σειρήνα (προειδοποίησης)», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός χωρίς να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό των Χούθι, αν και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει τίποτα σχετικά με την προέλευση του μεγάλου βεληνεκούς drone. «Μιλάμε για ένα μεγάλο UAV που μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις», επεσήμανε αξιωματικός του στρατού ενημερώνοντας του δημοσιογράφους για το πλήγμα στο Τελ Αβίβ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το drone εντοπίστηκε από τον ισραηλινό στρατό όμως έγινε ένα «ανθρώπινο λάθος» με συνέπεια «τα συστήματα αναχαίτισης και άμυνας να μην ενεργοποιηθούν».

Οι Χούθι διεξάγουν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, στη στρατηγικής σημασίας για τη ναυσιπλοΐα Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν, δηλώνοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το Σάββατο είχαν προειδοποιήσει ότι «δεν θα διστάσουμε να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις (…) μέχρι να σταματήσει η επίθεση» του Ισραήλ εναντίον της Γάζας.

Στο παρελθόν οι Χούθι έχουν δηλώσει ότι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά το σημερινό πλήγμα είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη επίθεσή τους εναντίον του Τελ Αβίβ.

«Η επιχείρηση διεξήχθη με ένα νέο drone με το όνομα ‘Yafa’, ικανού να παρακάμπτει τα συστήματα αναχαίτισης του εχθρού, ο οποίος δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ. Έπληξε τους στόχους του με επιτυχία», τόνισαν οι Χούθι στη σημερινή τους ανακοίνωση.

Ο Σαρίε προειδοποίησε εξάλλου ότι πλέον «η κατεχόμενη περιοχή της Γιάφα είναι μια μη ασφαλής ζώνη και πρωταρχικός στόχος» των επιθέσεων των Χούθι, οι οποίες «θα φτάσουν βαθιά» στο ισραηλινό έδαφος και θα διεξάγονται «κυρίως εναντίον ευαίσθητων στρατιωτικών στόχων και στόχων ασφαλείας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:DronesΙσραήλΧούθι
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Συγκλονίζει η γυναίκα – σύμβολο Χαρίτα Μάντολες, 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: Νομίζω ότι δεν πέρασε ούτε ημέρα από τότε
Επόμενο άρθρο Παπαστεργίου για παγκόσμιο «ψηφιακό black out»: Γιατί δεν «χτυπήθηκε» η Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεμιστοκλέους: «Το 1566 δέχθηκε 2.500 κλήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας του»
1 ώρα ago
Συρία: Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Δαμασκό – Συνεχίζονται οι μάχες Δρούζων και Βεδουίνων
2 ώρες ago
Θεοδωρικάκος: «Εγκρίθηκαν στρατηγικές επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ τους τελευταίους δέκα μήνες»
2 ώρες ago
Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ από την Ολομέλεια της Βουλής
3 ώρες ago
Αντώναρος για το αίτημα στον Κασσελάκη να τον προτείνει για ΠτΔ: “Έλεος, οι Ρουβίτσες πήραν στα σοβαρά την ειρωνική ανάρτηση”
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό: Χτυπήσαμε το αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας, λένε οι IDF

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Με χαμηλές προσδοκίες ξεκινά η δεύτερη πενταμερής

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Σχέδιο για πάγωμα των δαπανών για την αντιμετώπιση του χρέους

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Δεν εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία λόγω βέτο της Σλοβακίας

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?