ΙΜΕΤ: Κέντρο Αριστείας για Πράσινες Μεταφορές και Ηλεκτροκίνηση στη Δυτική Μακεδονία

Νέα γραφεία και παράρτημα ΙΜΕΤ στην Πτολεμαίδα
Κέντρο Αριστείας για Πράσινες Μεταφορές και Ηλεκτροκίνηση
στη Δυτική Μακεδονία
Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας εγκαινιάστηκαν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στην Πτολεμαίδα τα νέα γραφεία του ΕΚΕΤΑ ενώ ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), Δρ. Ε. Μπεκιάρης, εγκαινίασε και τα γραφεία του ΙΜΕΤ στην πόλη.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους , μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χ. Δήμας, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Α. Κυριαζής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Π. Πλακεντάς, η βουλεύτρια της ΠΕ Κοζάνης της ΝΔ κα Π. Βρυζίδου και οι βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης της ΝΔ, κ. Ε. Κωνσταντινίδης, και κ. Γ. Αμανατίδης, στελέχη της τοπικής κοινωνίας, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δ. Τζοβάρας και οι Διευθυντές των Ινστιτούτων ΙΔΕΠ, ΙΠΤΗΛ και ΙΜΕΤ του ΕΚΕΤΑ.
Στόχος του ΙΜΕΤ στο συγκεκριμένο παράρτημα είναι η ανάπτυξη του Κέντρου Αριστείας του για Πράσινες Μεταφορές (Επιβατικές και Εμπορευματικές) και Ηλεκτροκίνηση, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της Πράσινης Μετάβασης αλλά και της Ευφυούς Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις θεματικές αυτές περιοχές, όπου η απολιγνιτοποίηση θέτει νέες προκλήσεις και νέες δυνατότητες ανάπτυξης της τεχνογνωσίας, της απασχόλησης, αλλά και της επιχειρηματικότητας.
Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Xριστίνα Τσόρμπα (6947 52 15 03) – Δημήτρης Καλαμάρας (6978 10 85 97)