Ικανοποίηση για την πρόωρη μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ (video)

[ad_1]

Ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο μετά το «πράσινο φως» από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην πρόθεση της κυβέρνησης για πρόωρη μερική αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί το χρέος.

Θετικά προσεγγίζουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην πρόωρη μερική αποπληρωμή των περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τις δανειακές οφειλές της χώρας μας προς το ΔΝΤ. Στη χθεσινοβραδινή πρώτη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου δόθηκε το «πράσινο φως».
Την ικανοποίηση του Ταμείου για αυτή την εξέλιξη εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Ως «καλοδεχούμενη» περιέγραψε την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ από την Ελλάδα ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.
Η Ελλάδα επιδιώκει να συνάψει συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποπληρώσει πρόωρα περίπου τα μισά δάνεια που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μία προσπάθεια να μειώσει το χρέος της, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος χθες το βράδυ, σύμφωνα με το Reuters.
«Η αποπληρωμή στο ΔΝΤ θα συμφωνηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
Ο ESM, στον οποίο σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να δοθεί ανάλογο ποσό, είναι πιθανό ότι θα παραιτηθεί από αυτό το δικαίωμα, ικανοποιημένος από τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε την περασμένη βδομάδα ο επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Επί της διαδικασίας, για την εξέλιξη αυτή πρέπει να ενημερωθεί γραπτώς το Ταμείο, ο ESM και το Eurogroup και να υπάρξουν κοινοβουλευτικές εγκρίσεις από κάποιες χώρες – μέλη του ESM όπως είναι η Γερμανία.
Θετικό βήμα η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, να κλείσει ο αέναος κύκλος της καταστροφολογίας, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εργασίας Κ. Μπάρκας.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Χρ. Δήμας είπε πως είναι απαραίτητη η αποπληρωμή, όμως άργησε τέσσερα χρόνια.
Είναι θετικό βήμα, η χώρα προσπαθεί να μπει σε μια κανονικότητα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης.
Σχετική είδηση: Θετικό το ΔΝΤ στην πρόωρη μερική αποπληρωμή του δανείου (video)
Ρεπορτάζ: Ραλλού ΑλεξοπούλουΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]