Ιγνάτιος Καϊτεζίδης:ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 26ης-28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

127

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη & Πρ. ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση δε συμμετέχει σε κανένα καθοριστικό όργανο για τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με την πανδημία σχολίασε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη & Πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Την απογοήτευση των αυτοδιοικητικών στην Β. Ελλάδα για την έλλειψη ενημέρωσής τους τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνοντας : «Αυτό που θέσαμε μετ’ επιτάσεως στον κ. Χαρδαλιά, μαζί με τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι η έλλειψη ενημέρωσής μας. Παρακαλούσαμε και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τα κρούσματα, τα περιστατικά που υπάρχουν στους δήμους μας» είπε ο κ. Καϊτεζίδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εάν γνώριζαν τα στοιχεία που έχει η πολιτική προστασία στην ευχέρειά της-πρόκειται όπως είπε, για αξιοζήλευτο αρχείο των περιστατικών ανά δήμο και ομαδοποίησης των περιστατικών ανά περιοχή, τότε οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να παρέμβουν με στοχευμένες δράσεις (π.χ. αυστηροποίηση ελέγχων σε γειτονιές, καθαριότητα κ.λ.π.)
Δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας για το τριήμερο 26ης-28ης Οκτωβρίου
Ο κ. Καϊτεζίδης αποκάλυψε επίσης ότι τελευταία φορά που ζητήθηκε η άποψη των αυτοδιοικητικών ήταν στην κρίσιμη σύσκεψη στις 22 Οκτωβρίου όπου εκεί ομόφωνα εισηγήθηκαν «να προχωρήσουμε άμεσα σε LockDown, να απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Ίσως να μην ερχόταν και η ΠτΔ» «Δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης