Θ. Καράογλου: Η Μακεδονία και η Θράκη πρωταγωνίστριες στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης

47

Υπενθυμίζεται πως το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης ανέλαβε ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Θεόδωρος Καράογλου.

Σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ο κ. Καράογλου υπογράμμισε πως άμεση προτεραιότητά του αποτελεί να καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα σημείο αναφοράς στην εθνική προσπάθεια προσέλκυσης εγχώριων και διεθνών επενδύσεων ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την -τιμή- όπως είπε, να του αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καράογλου:

“Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Μακεδονίας και της Θράκης. Είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια!

Στο πλαίσιο αυτό, απόλυτη προτεραιότητά μου είναι να καταστήσω τη Βόρεια Ελλάδα σημείο αναφοράς στην εθνική προσπάθεια προσέλκυσης εγχώριων και διεθνών επενδύσεων.

Η αποτελεσματική εφαρμογή του επενδυτικού νόμου και η υιοθέτηση πολιτικών ευθύνης με όραμα, προγραμματισμό και σχέδιο, έχουν ως σκοπό τη διάχυση της ισόρροπης αναπτυξιακής δραστηριότητας σε όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Κύριο ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας, όπως επίσης και η εμπέδωση κλίματος οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στην κοινωνία και τις αγορές.

Η Μακεδονία και η Θράκη δεν μπορούν να περιμένουν.

Πρέπει και μπορούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Πρέπει και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης.

Πρέπει και μπορούν να υπερασπιστούν την ιστορική τους παρακαταθήκη.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, παρά μονάχα ο δρόμος της ευθύνης”