Θετικό βήμα η απαγόρευση στο Facebook αναρτήσεων ρατσιστικού περιεχομένου λέει η Τζ. Άρντερν

32

[ad_1]

Θετικό πρώτο βήμα  χαρακτήρισε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν την χθεσινή ανακοίνωση  του  Facebook ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους. Τα μέτρα που ανακοίνωσε αφορούν το Facebook  και το Instagram.
Η Άρντερν  όμως εκτίμησε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα μετά το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς που κόστισαν τη ζωή σε 50 ανθρώπους.
Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός τόνισε ότι «μένει να γίνει πολλή δουλειά», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα της θα συμμετάσχει ενεργά στη συζήτηση για το αν έχουν γίνει αρκετά για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους. Σημείωσε μάλιστα πως  πολλές χώρες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του εξτρεμιστικού περιεχομένου στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και γι’ αυτό χρειάζεται μια διεθνής προσέγγιση στο ζήτημα.
Το Facebook, το Twitter και το YouTube δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να αφαιρέσουν το νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες τους. Ο δράστης του μακελειού στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μεταδώσει την πράξη του ζωντανά μέσω του Facebook.
Σχετική είδηση: Facebook: Προχωράει σε απαγόρευση του ρατσιστικού περιεχομένου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]