Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σέιχ Σου – Έκαψε 30 στρέμματα 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης και σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε περίπου 30 στρέμματα, ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές. Όσον αφορά τα αίτια που ξέσπασε η πυρκαγιά, την ώρα που στην πόλη της Θεσσαλονίκης έπνεαν άνεμοι περίπου δύο μποφόρ και είχε αυξημένη συννεφιά, το ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκεται επιτόπου στο σημείο, από την πρώτη στιγμή που σήμανε συναγερμός και πραγματοποιεί έρευνες.Όπως δήλωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος, Μάριος Αποστολίδης, “οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώνονται από ανθρώπινο χέρι και το 95% των περιπτώσεων είναι από αμέλεια. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται”, ανέφερε.

“Ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 15:00 για πυρκαγιά στο Σειχ Σου. Η κινητοποίηση ήταν άμεση με 17 οχήματα, 75 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από αυτές 3 της ΕΜΟΔΕ, εναέρια μέσα, ένα “Εριξον” και δυο καναντέρ, που αμέσως ριχτήκανε στη μάχη», είπε ο κ. Αποστολίδης, συμπληρώνοντας ότι “στόχος μας ήταν η φωτιά να μη περάσει τον περιφερειακό δρόμο. Το πετύχαμε και η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα”.

Όπως είπε στη συνέχεια, στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ολοι οι συναρμοδιοι φορείς, όπως και ομάδες εθελοντών. “Έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Παρότι ο καιρός είναι συννεφιασμένος, με δείκτη επικινδυνότητας 2, βλέπετε ότι οι πυρκαγιές δεν κοιτάζουν δείκτες. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συνεχίσουν για το επόμενο διάστημα, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Έχουμε ξαναπεί ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προέρχονται από ανθρώπινο χέρι», τόνισε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και ότι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν ατο σημείο, ως είθισται, για τουλάχιστον 48 ώρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε κατά τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (21/8) στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εστία φωτιάς έχει ξεσπάσει έξω από την Τριανδρία, πλησίον της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, ενώ άμεσα στο σημείο έχουν καταφτάσει 13 οχήματα της Πυροσβεστικής 47 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.